(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

Processen verbeteren naar optimale situatie

Een bedrijf in de foodsector vroeg ondersteuning bij de opslag van gevaarlijke stoffen. 

Veel bedrijven hebben te maken met de opslag van gevaarlijke stoffen. Veiligheid staat daarbij altijd voorop en daarom is borging van alle processen rondom de opslag belangrijk. Een bedrijf in de foodsector vroeg hierbij ondersteuning aan KWA. Procesoptimalisatie is hier het kernwoord.

Wat moet verbeterd?

Bij een ronde lopen over het terrein van een fabriek viel de KWA adviseur dingen op die verbeterd moesten worden bij de opslag van gevaarlijke stoffen. Het bleek dat de structuur van deze organisatie er niet op was ingericht om dit thema structureel op te lossen. De urgentie ontbrak, en interne audits signaleerden de onjuiste manier van omgang van gevaarlijke stoffen niet voldoende.

Structuur aanbrengen

Als KWA hebben we daarom een structuur voorgesteld voor het borgen van de diverse thema’s in de organisatie. Dit zorgde meteen al voor een positief resultaat omdat duidelijk werd welke verantwoordelijkheid en acties genomen mochten worden. Door de beheerder van gevaarlijke stoffen werd dit direct omarmd en zijn enthousiasme moest juist geremd worden om de verbeteringen in de juiste volgorde te blijven doen.

Processen nu geoptimaliseerd

Als KWA hebben we dit traject begeleid waar bij ieder fase input werd geleverd: inventarisatie, GAP-analyse op wet- en regelgeving, verbeteringen en audits. Bij het bedrijf heeft dit de afgelopen maanden geleid tot: een reductie van het assortiment chemie, reductie van het totaal aanwezige volume van chemische stoffen op de locatie, een nieuwe opslag en nieuwe werkprocessen. Het voorraadbeheer is nu mogelijk en er is een controlemechanisme om de situatie fysiek op orde te houden.

Al met al zijn alle processen dus geoptimaliseerd. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met onze adviseur.

Bekijk ook:
Betrokken adviseurs
Quintus van Grol
Energietransitie

Tel.: 0334221334

E-mail: qg@kwa.nl

Gerelateerde dienst
Procesoptimalisatie

De productie van een bedrijf heeft elke dag de volle aandacht. De volumes moeten er doorheen, binnen een acceptabele tij...