(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

Nieuwbouw slachterij Hutten: hoge duurzaamheidsambities

Runderslachterij Hutten Traditional Beef heeft in 2014 een nieuwe fabriek gebouwd in Heeten. Zowel de productie als het gebouw voldoen aan hoge duurzaamheidsambities, met koudetechniek, water en transport als kernpunten.

Kwaliteit vlees en efficiency slachtproces verbeterd

De kritische beschouwing van het ontwerp voor de nieuwe slachterij van Hutten Traditional Beef resulteert in een nog betere kwaliteit eindproduct én een efficiënter slachtproces. En dat zijn slechts twee voorbeelden van hoe het bedrijf nu de vruchten plukt van een goed doordacht ontwerp.

Op basis van een nauwkeurige analyse van het oude proces én een duidelijke toekomstvisie, is voor een groot aantal aspecten vastgelegd wat werkelijk nodig is in het ontwerp. Denk hierbij aan slacht- en verwerkingscapaciteit, maar ook aan verdere verbetering van de hygiëne in het proces. Dit is onder andere bereikt door het laden van de koelcellen en het transport van kratten te automatiseren, zodat karkassen niet meer aangeraakt worden en de kans op ‘transport van vuil’ kleiner is (minder persoonsbewegingen).

Door ook andere deelprocessen zo veel mogelijk op elkaar af te stemmen functioneert de nieuwe slachterij/verwerking daarnaast met een lager energie- en waterverbruik, met de mogelijkheid tot verhoging van de capaciteit (2-3 keer) zonder aanvullende investering.

Helpen beslissingen maken

KWA was in dit project van conceptontwerp tot en met de opstart direct betrokken. Wij adviseerden Hutten bij het nemen van de vele beslissingen en zorgden dat deze op het juiste moment en met de juiste onderbouwing genomen werden.

Voordat ook maar een heipaal de grond in ging, waren feitelijk alle beslissingen al genomen. Na negen maanden productie heeft Hutten geen enkele slechte of minder goede beslissing kunnen ontdekken waar ze achteraf spijt van hebben.

Hoe de nieuwe slachterij er technisch uit ziet, is gepubliceerd in het vakblad ‘Koude en luchtbehandeling’. Lees de complete casebeschrijving hier.

Plannen voor nieuwbouw of renovatie? Te vaak monden mooie plannen uit in lange, moeizame trajecten met teleurstellingen. Dit is niet nodig! KWA deelt een vijftal praktische tips, uit eigen ervaring, in een whitepaper om van uw plannen een succesverhaal te maken. ♦

Vraag dit whitepaper hier aan

Bekijk ook:
Betrokken adviseurs
Paul ten Have
Procesoptimalisatie

Tel.: 0334221339

E-mail: pth@kwa.nl

Gerelateerde dienst
Realisatie nieuwbouw en renovatieplannen

Helpen realiseren van uw innovatieve nieuwbouw- of renovatieproject✓ Integraal pakket aan functionele eisen en voord...