(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

CO2-reductiemanagement ISO 14001 voor Evos Rotterdam

Evos Rotterdam heeft met hulp van KWA voldaan aan de EED-verplichting. 

In 2020 hebben veel bedrijven een energieaudit uitgevoerd in het kader van de Europese EnergieEfficiency Richtlijn (EED). Hiermee hebben bedrijven inzicht in kosteneffectieve maatregelen  om hun energieverbruik te verlagen. Het ministerie van EZK geeft ook de mogelijkheid om op een alternatieve wijze invulling te geven aan deze verplichting. KWA ondersteunde Evos hierbij.

Bedrijven met een gecertificeerd Milieumanagementsysteem ISO 14001 mogen door toevoeging van het certificatieschema ‘CO2-reductiemanagement met ISO 14001’, ook voldoen aan de EED-eis. Evos Rotterdam heeft met ondersteuning van KWA de eisen uit het certificatieschema geïmplementeerd en zich gecertificeerd. Daarmee voldoet Evos Rotterdam aan de EED-verplichting.

Helder inzicht gekregen

Met de certificering is echter veel meer bereikt. Evos Rotterdam heeft nu een beter inzicht in haar context rondom energie-efficiency en CO2-reductie, de stakeholders en daarmee de risico’s en kansen. Door gebruik te maken van de overzichtelijke excel-rapportagetool van KWA zijn veel verplichte onderdelen van het certificatieschema verwerkt tot een compact overzicht.

Dankzij de hulp van KWA én de rapportagetool kon Evos Rotterdam zich binnen enkele maanden succesvol certificeren en ruim op tijd voldoen aan de EED-verplichting. Evos Rotterdam heeft nu niet alleen voldaan aan de verplichting, maar vooral een helder inzicht in de risico’s en kansen en de daaruit voortvloeiende maatregelen die nodig zijn om de energietransitie vorm te geven.

Bekijk ook:
KWA Symposium Koersvast Duurzaam Ondernemen

Wat is uw volgende stap richting duurzaam ondernemen? 

Betrokken adviseurs
Wobbe van den Kieboom
Commissioning en energietransitie

Tel.: 0334221342

E-mail: wki@kwa.nl

Gerelateerde dienst
Energiemanagement / ISO 50001

Het nemen van maatregelen om energie- en CO2-doelstellingen te realiseren is voor de meeste bedrijven en instellingen v...