(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

Bosan: duurzaam een leven lang veilig leren bewegen

Geen andere keuze dan duurzaam, zegt het bedrijf Bosan. 

‘Een leven lang veilig leren bewegen’, dat is het motto van Bosan. Dit bedrijf in Haaksbergen ontwikkelt en produceert sportinstallaties en sporttoestellen voor bewegingsonderwijs en (top)sport in  binnensportaccommodaties. Daarnaast verzorgen zij de volledige inrichting van sportaccommodaties.

Op een veilige manier leren bewegen en dan op een duurzame manier, dat laatste is net zo belangrijk, zegt directeur Walter van den Brink: “Wij willen duurzaam ondernemen, er is gewoon geen andere keus wat ons betreft.”

Duurzamere bedrijfsvoering

Bosan heeft de hulp van KWA ingeroepen om duurzaam ondernemen op de lange termijn strategisch in te vullen. Walter: “We hebben met Imke onderzocht hoe we er nu voorstaan wat betreft duurzaam ondernemen en samen naar onze ambitie gekeken. Daarna is door haar een Roadmap opgesteld. Wij zeggen kort en krachtig: Bosan staat voor een leven lang veilig leren bewegen voor alle mensen in alle leeftijden. Dat doen we met een duurzame bedrijfsvoering, energieneutraal en met circulaire producten. Met een positieve  CO2-footprint realiseren we dan circulaire sportzaalinrichting. We hebben een volledig energieneutrale bedrijfsvoering per 2050.”

Een ander en circulair verdienmodel 

Hoe gaat Bosan de Roadmap uitvoeren? “We willen onze productie elektrificeren, en uiteraard duurzame elektriciteit gebruiken zoals zonnepanelen. Daarnaast gaan we onze producten zodanig ontwerpen dat we de materialen en producten na het einde van de levensduur weer kunnen inzetten, nadat wij ze hebben  gereviseerd. We denken ook aan een ander en circulair verdienmodel zoals producten verhuren. Ons vervoer wordt ook duurzaam. We kijken naar alle aspecten en wat belangrijk is: al onze medewerkers hierin actief meenemen”, besluit Walter.

Bekijk ook:
KWA Symposium Koersvast Duurzaam Ondernemen

Wat is uw volgende stap richting duurzaam ondernemen? 

Betrokken adviseurs
Imke Houben
Duurzaam ondernemen en CSRD

Tel.: 0334221312

E-mail: ih@kwa.nl

Gerelateerde dienst
Duurzaam ondernemen

Praktisch advies, support voor uw strategie, implementatie, projecten en rapportages.