(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

Afronding werkzaamheden Syngenta’s Technology Centre Enkhuizen

Het afgelopen jaar heeft Syngenta Enkhuizen hard gewerkt om het nieuwe Technology Centre te realiseren. Met ondersteuning van een team van aannemers en adviseurs, waaronder KWA Bedrijfsadviseurs.

Het gebouw, dat van een afstandje oogt als een kas, maar in feite een hightech R&D-centrum is voor groentezaden, is vanaf februari 2018 gefaseerd in gebruik genomen.

Het afgelopen jaar heeft Syngenta Enkhuizen hard gewerkt om het nieuwe Technology Centre te realiseren. Met ondersteuning van een team van aannemers en adviseurs, waaronder KWA Bedrijfsadviseurs.

Het gebouw, dat van een afstandje oogt als een kas, maar in feite een hightech R&D-centrum is voor groentezaden, is vanaf februari 2018. gefaseerd in gebruik genomen.

Hoogste kwaliteit

In het Technology Centre bevinden zich meer dan 30 groeikamers en een groot aantal kasruimten, waar onderzoek gedaan wordt onder verschillende klimatologische omstandigheden. Met name het juiste materiaalgebruik en nauwkeurigheid van de klimatologische omstandigheden zijn van groot belang voor het R&D-werk. Daarom is er veel aandacht besteed aan de kwaliteit van het opgeleverde werk.

Hulp in meerdere rollen

KWA heeft voor Syngenta verschillende rollen in het project ingevuld. Zo heeft KWA het veiligheidstoezicht ingevuld, met de nadruk op veilige werkmethoden, introductietrainingen en toezicht op locatie. En als commissioningmanager heeft KWA zich namens Syngenta nadrukkelijk bemoeid met de kwaliteitsborging binnen en oplevering van het project.

Vlotte ingebruikname

Het resultaat mag er zijn. Aan het einde van het project hebben er geen ongevallen of milieu-incidenten plaatsgevonden, slechts wat kleine schades. De overdracht van oplevering naar ingebruikname verloopt goed. Alle groeikamers zijn getest conform een vooraf opgesteld testprotocol en de werking van de kasruimten en installaties, in en rondom het gebouw, zijn zowel qua uitvoering als gebruik getest. Van alle relevante systemen zijn, in overleg met de aannemers, trainingen verzorgd voor gebruikend en beherend personeel. Met de toekomstige gebruikers is meegedacht hoe de productie opgestart kan worden. De ervaring van KWA in de industrie is hierbij goed van pas gekomen.

Er zijn duidelijke afspraken gemaakt over hoe de aannemers hun werk opleveren, zowel qua overdracht als documentatie. Zo is ook de overdracht naar de gebruikers en de beheerders van het gebouw geborgd.

Wereldwijze kwaliteitsborging in projecten

Het opgestelde commissioningplan en de testplannen van de aannemers helpen Syngenta om wereldwijd kwaliteitsborging in projecten te organiseren en te documenteren.

Plannen voor nieuwbouw of renovatie? Te vaak monden mooie plannen uit in lange, moeizame trajecten met teleurstellingen. Dit is niet nodig! KWA deelt een vijftal praktische tips, uit eigen ervaring, in een whitepaper om van uw plannen een succesverhaal te maken. ♦

Vraag dit whitepaper hier aan

Bekijk ook:

18-03-2024

Duurzame uitbreiding voor Syngenta Seeds

Het bestaande laboratorium wordt vergroot. 

ISO 45001: auditen van gezond en veilig werken

Leren over uw rol als auditor. 

Betrokken adviseurs
Paul ten Have
Procesoptimalisatie

Tel.: 0334221339

E-mail: pth@kwa.nl

Gerelateerde dienst
Realisatie nieuwbouw en renovatieplannen

Helpen realiseren van uw innovatieve nieuwbouw- of renovatieproject✓ Integraal pakket aan functionele eisen en voord...