(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

Maak kennis met de mensen

Interview

Word jij onze nieuwe collega?

Met ziel en zaligheid bijdragen aan een duurzamer Nederland? Dan is de functie van adviseur Bodemenergie geknipt voor jou. We zoeken iemand die concreet aan de energietransitie wil meewerken.

Jij voelt je snel verantwoordelijk, ‘gaat aan’ van contacten met organisaties door heel Nederland en hebt bij voorkeur ervaring met bodemgerelateerde zaken. Word jij de nieuwe collega van Ad van Bokhoven? Hij vertelt meer over zijn werk rondom bodemenergie, geothermie en aquathermie.

Ad: “Aardgasloos verwarmen en duurzaam koelen is een hot item binnen de gebouwde omgeving in Nederland. Energie uit de bodem halen past hier naadloos bij. Fantastisch dat KWA eraan mag bijdragen.”  

Wat gebeurt er als een klant aangeeft zonder aardgas te willen verwarmen? Ad vat het samen: “Eerst voeren  we een haalbaarheidsonderzoek uit, is de bewust plek en bodem geschikt? Bij een ja gaan we verder met ontwerp, het vergunningentraject, het uitwerken van het ontwerp op detailniveau, begeleiding van de aanbesteding, begeleiding bij de realisatie en ook exploitatie als die behoefte er is. Soms zijn we betrokken bij alle stappen en soms voeren we een deel van deze werkzaamheden uit.”

"Bijna in de schoenen van de aannemer staan"

Hij vervolgt: “Een bodemenergiesysteem heeft effect op zijn omgeving. Deze effecten brengen wij in kaart. Je krijgt hierbij onder andere te maken met archeologische vondsten, bodemverontreiniging, natuurgebieden en veel meer. Daarnaast sta ik als het ware in de schoenen van de aannemer die het uiteindelijk uitvoert. Zo beschrijf ik tot in detail hoe bepaalde leidingen moeten lopen.”

“Hoe dan ook, ik vind het geweldig als ik langs een gebouw rij wat nu van het gas af is, en waaraan ik heb mogen ontwerpen en meewerken tijdens de realisatie. Het is heel concreet advies waaraan je werkt en ook nog eens wordt gerealiseerd”, zegt Ad trots. 

We zoeken versterking

Zijn team bodemenergie zoekt er dus iemand bij. Wat kan hij of zij verwachten? “Iemand die echt de drive heeft om Nederland, en met name het bedrijfsleven, verder te helpen in de energietransitie. Feit is dat we van het aardgas af moeten én dat in onze bodem de broodnodige energie te vinden is.

We zoeken iemand die zich erin wil vastbijten, die het leuk vindt om te blijven leren, want ieder project is weer anders. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, ontmoet allerlei mensen en komt overal. Met die verantwoordelijkheid komt de ondersteuning van je collega’s bij KWA. Wat mij persoonlijk opvalt is dat veel mensen in dit vak natuurmensen zijn, van reizen en van buitenzijn houden. Gaat dat ook gelden voor onze nieuwe collega?”

Wie zoeken wij?

  • Opleiding: Universiteit of HBO in de richting Aardwetenschappen of natuur en milieu
  • Pre als je verstand hebt van de bodem en van bodemenergie
  • Iemand die zich 100 procent wil inzetten voor duurzaam ondernemen
  • Iemand die beslissingen durft te nemen, mét de backup van je collega’s
  • Een brede interesse heeft in de energietransitie

Wat krijg je ervoor terug?

  • Zelfstandigheid en verantwoordelijkheid
  • Gezelligheid, goeie sfeer en minimale hiërarchie
  • Collega’s met verstand van zaken, je blijft leren en ontwikkelen
  • Je gaat ‘de diepte in’ en ervaart hoe het werkelijk eraan toegaat binnen het bedrijfsleven

Hier vind je de vacature.