(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

Adviseur Industriële veiligheid

Hybride

Adviseur Industriële veiligheid

Ben jij onze nieuwe adviseur Industriële veiligheid?

Hou jij ervan om complexe uitdagingen en situaties te doorgronden en samen daarvoor praktische oplossingen voor bedrijven te bedenken? Help jij bedrijven in compliance te komen met de regelgeving op het gebied van industriële veiligheid? Houd je van afwisselende opdrachten zowel bij de klant op locatie als bij ons op kantoor?

Dan is de functie adviseur Industriële veiligheid wat voor jou!

De baan

Onze klanten leggen ons regelmatig complexe situaties voor: ons VBS voldoet niet meer, kan je ons helpen om alles actueel te maken en te implementeren? De ARIE-regeling is van kracht, en we weten niet zo goed wat we nu moeten doen. Kan je ons daarbij helpen? We moeten een HAZOP uitvoeren en hebben niemand, die dat proces kan begeleiden, kan jij dat met ons doen?

Dit zijn precies de vraagstukken waar jij graag je tanden in zet en je klant verder mee wil helpen.

Zelfstandig en in teamverband

Als adviseur Industriële veiligheid ondersteun je, zowel op project- als op interim-basis, zelfstandig en in teamverband organisaties bij het ontwikkelen en implementeren van Seveso/Brzo managementsystemen, het auditen en het organiseren van compliance. Daarnaast help je bedrijven bij het oplossen van hun technische, beleidsmatige en organisatorische vraagstukken.  Bijvoorbeeld door het beschrijven van scenario’s, het inrichten van het veiligheidsbeheerssysteem, het uitvoeren van HAZOP’s en MRA’s en het opstellen van een veiligheidsrapport.

Je bent in staat om niet alleen de rol van ontwikkelaar, maar ook die van procesbegeleider, interim-medewerker, auditor of trainer te vervullen, afhankelijk van de klantbehoefte.

Jij hebt een hbo werk- en denkniveau, je hebt affiniteit met techniek, bent communicatief vaardig en je kunt zowel zelfstandig als samen met andere professionals werken. Je onderhoudt je eigen klantcontacten binnen een gevarieerd palet aan toonaangevende bedrijven en instellingen.

Bij KWA zijn we sterk gericht op leren en ontwikkeling: door onze uitgebreide opleidings­mogelijk­heden kom je dus niet stil te staan en zetten we met jou in op jouw groei en daarmee de groei van KWA!

Onze klanten

KWA werkt voor de middelgrote en grote bedrijven in Nederland, in sectoren zoals staal, (petro)chemie, levensmiddelen, farma, (tank)opslag, afval, verpakkingen, etc. Met bekende namen, maar mogelijk ook bedrijven waar je nog niet eerder van hebt gehoord. Meer dan 95% van onze opdrachtgevers komt bij ons terug omdat ze graag met ons samenwerken. Hier lees je meer over KWA.

Ieder van ons is vrij om zelfstandig of samen te werken en we gunnen elkaar de vrijheid ons vak met passie uit te oefenen. Ieder is zelf verantwoordelijk voor het eigen succes én het gezamenlijke resultaat. We ondersteunen elkaar oprecht daarbij. We bieden ruimte voor het nemen van initiatief en het tonen van lef. We stimuleren, waarderen en helpen elkaar. Leiderschap komt uit elke medewerker en samen maken we dat mogelijk. We geloven in een levenslange ontwikkeling van ons vakmanschap en in onze groei als mens.

Het team

Je komt terecht in Team Arbo en Veiligheid: een groeiend team vol talenten, met allemaal hun eigen specialismen rondom veiligheid en QHSE-management. Hierdoor heb je alle gelegenheid om van elkaar te leren.  Samen met je collega’s breng je veiligheid en QHSE binnen bedrijven en projectorganisaties op een hoger niveau. Daarbij ben je betrokken bij het hele traject, van offerte tot volledige implementatie bij de klant.

Fun

Bij KWA is er ook ruimte voor ontspanning en we vinden het belangrijk dat je lekker in je vel zit en gezond blijft. Zo kun jij je aansluiten bij onze vitaliteitstrainingen om bezig te zijn met voeding, beweging, mentaal welzijn en rust. Daarnaast organiseert onze activiteitencommissie allerlei leuke activiteiten en feestjes om samen met je collega’s te genieten en te ontspannen.

Ben jij onze nieuwe collega? 

 • Bij voorkeur een afgeronde technische of chemisch-technologische opleiding als milieukunde, chemische technologie, procestechnologie, integrale veiligheidskunde of vergelijkbaar
 • Je legt makkelijk contact met collega’s en klanten
 • Je werkt graag zelfstandig maar ook samen met collega's
 • Jij wil je verder ontwikkelen en veel leren
 • Je gaat regelmatig op pad langs onze klanten. Je werkt daarnaast op kantoor in Amersfoort of thuis
 • En je bent geïnteresseerd in duurzaamheid en circulaire economie, heel belangrijk voor KWA

Wat bieden wij jou?

 • Een afwisselende en dynamische functie, met alle ruimte voor samenwerken en blijven leren
 • Een grote mate van verantwoordelijkheid en zelfstandigheid
 • Je werkt voor aansprekende klanten, en met korte lijnen en in een platte organisatie
 • Opleidingen, ontwikkelingsmogelijkheden en een persoonlijke mentor
 • Thuiswerken, flexibele tijden, parttime werken, zelf je vakantiedagen plannen, kan allemaal bij ons
 • Ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën, jouw goede ideeën helpen ons verder
 • De mogelijkheid om mede-eigenaar te worden van KWA, waar jij, samen met collega's, ook het beleid en de richting van KWA bepaalt
 • Uiteraard een (reis)kostenvergoeding, pensioenregeling en goede arbeidsvoorwaarden

Vragen? 

Vragen over de inhoud van deze vacature? Neem contact op met Jildou de Jong (teamleider Team Arbo en Veiligheid). 

Solliciteer direct

Solliciteren

In je motivatie zien wij graag uitgebreid terug waarom jij denkt dat jij goed in ons team en bij KWA past. Stuur je mail met motivatie en cv naar Geertruida de Weger (P&O-adviseur) via sollicitatie@kwa.nl

Geen acquisitie!

Solliciteer direct