(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

17-08-2020

Auditor ziet verschil na tussenkomst KWA

Een papierfabriek moest naar aanleiding van een audit het monitoringsplan verbeteren, en afwijkingen in verbruik en de energieaspecten bekijken. In samenwerking met medewerkers van het bedrijf en de KWA-adviseur is structuur gebracht in het energie-monitoringsplan.

Door die structuur aan te brengen werden trends en afwijkingen zichtbaar, en zo kon gericht worden gestuurd op het verminderen van het energieverbruik. Zowel de energie- en milieuaspecten zijn uitgewerkt in een register, met daarin een verwijzing naar wet- en regelgeving. Hierdoor is de papierfabriek één van de eerste die gecertificeerd is volgens de recente ISO 50001:2018 norm.

De externe auditor was onder de indruk van de vele verbeterstappen: “Bij  diverse audits komt ik de  invloed van KWA tegen, en dat in positieve zin.”

Ook het bedrijf bevestigt dat de bijdrage van KWA van grote invloed is geweest. Het succes is behaald door goede samenwerking van het bedrijf met de kritische en pragmatische blik van de adviseur.

Auditor: “Steeds vaker kom ik de succesvolle invloed van KWA tegen”

Ook ondersteuning nodig bij certificeringstrajecten? Neem dan contact op.

 

Bekijk ook:
Volgend bericht
Gerelateerde dienst
Auditing

Managementsystemen op het gebied van Kwaliteit, Arbo, Milieu, Veiligheid en Energie kennen meestal een verplichte (exter...