(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

Makeonline helpt bij RI&E van Van Ballegooijen

"Een levend document wat we het hele jaar door gebruiken"

Van Ballegooijen is de moedermaatschappij van VIVBuisman en Van der Pol, respectievelijk producenten van boterproducten en boterdeeg. Het bedrijf voert regelmatig een Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) uit om potentiële risico's en lacunes op de werkvloer te identificeren. De uitdaging is om hun RI&E actueel en georganiseerd te houden. “Makeonline blijkt daar de beste oplossing voor te zijn”, zegt HSE-officer Bas Geurts.

Als HSE-officer bij Van Ballegooijen kreeg Bas de taak aan de slag te gaan met de RI&E: “Best een uitdaging, omdat er veel acties bij kwamen kijken. We gingen op zoek naar iets gebruiksvriendelijks en we kwamen op Makeonline uit. Dat bevalt heel goed. We gebruiken Makeonline vooral voor het bijhouden van de voortgang van de acties die uit de RI&E naar voren kwamen. We rangschikken de taken op prioriteit en bij elke taak zie je een korte samenvatting en kun je bewijsstukken toevoegen. Zo vink je je taken af.”

Laten zien wat de voortgang is

“Ook kan ik nu makkelijk de voortgang laten zien aan de productieleiding, arbocommissie en directie. We laten zien wat er gebeurd is en wat we eraan doen. Een concreet voorbeeld: de procedure ongevallenmelding is aangescherpt. We kregen meer inzicht in gevaarlijke situaties, waarbij nét geen ongevallen plaatsvonden. Er ligt nu meer focus op, daardoor krijg je meer meldingen. En dat is juist positief”, benadrukt hij.

Hoe blijft Van Ballegooijen actueel? 

“De taken in Makeonline vanuit de RI&E zijn gekoppeld aan een bepaald risico. Als een bepaalde taak is uitgevoerd kan deze opnieuw worden ingeschaald naar een (lager) risico. Bijvoorbeeld: een opmerking  over een te kleine werkplek, deze gaf problemen met de ergonomie. We hebben aanpassingen gedaan, waardoor de risicoscore is verlaagd. Zo houden we alle risico’s keurig bij in Makeonline. En dat houdt de RI&E weer actueel. Geen verplichting of iets wat in de lade ligt, maar een levend document wat we het hele jaar door gebruiken”, besluit Bas.

Meer weten over Makeonline of een demo zien? Neem dan contact op.

Bekijk ook:
Webinar: in compliance zijn is hard werken. Of toch niet?

Neem deel aan ons gratis webinar waar u laagdrempelig kennismaakt met de KWA aanpak voor compliancy.

Betrokken adviseurs
Jesper Schaap
Compliance en Makeonline

Tel.: 0334221351

E-mail: jsc@kwa.nl

Gerelateerde dienst
Makeonline software

Wij helpen u bij het ontwikkelen van uw visie op compliance of het verbeteren daarvan. Met Makeonline bieden wij maatwer...