(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

Flitsende audit voor logistiek bedrijf Drake & Farrell

Wat doe je als bedrijf als je midden in een voorbereiding van een verhuizing zit en er óók nog over 4 weken een auditor op bezoek komt en je de ‘puntjes op de i’ wenst te zetten? KWA bellen. Slimme zet van Drake & Farrell, een bedrijf dat werkzaam is in de logistiek, value added services en refurbishment en dan specifiek van software en hardware.

Hergebruik betekent niet alleen minder energieverbruik, maar ook hergebruik van metalen, plastics, aluminium, printplaten en accessoires. Het bedrijf verwijdert de data veilig, test het apparaat uitvoerig, update de software en verpakt het weer als nieuw.

Best spannend zo’n snelle audit, KWA kwam te hulp. Ronald van Maurik is de Quality Manager – Head of facility en legt uit: “We wisten dat over 4 weken een audit zou plaatsvinden vanwege een systeemcertificering. Daarom riepen we de hulp van KWA en specifiek Makeonline in. We zaten ook nog eens in de voorbereiding van een verhuizing en dat gaf mij als Head of facility extra stress.”

Adviseur Steven van Tilborg schoot te hulp: “Natuurlijk op afstand via Teams, vanwege alle coronamaatregelen. We hebben speciaal voor Drake & Farrell een maatwerk-module gemaakt in onze Makeonline tool. Met Makeonline kunnen onze klanten wet- en regelgeving makkelijk implementeren en bijhouden in hun bedrijf. Zo blijven ze in compliance.”

Maatwerkmodule in Makeonline

In vliegende vaart richting audit dus, Ronald vervolgt zijn verhaal: “Daar zat best druk op maar alles ging goed. Voor ons zijn maandelijkse en kwartaalupdates sturend in onze processen. Samen met checks van onder andere credit, locatie en websitepagina’s. Onze leverancierscontrole dus. KWA heeft speciaal voor ons een maatwerkmodule gemaakt in Makeonline waarmee we al deze processen kunnen bewaken. In deze maatwerkmodule vinden we onder andere onze (ISO)-normen, interne audits, stakeholdersanalyses, leveranciersbeoordelingen, en ook onze arbo plan van aanpak en milieuaspectenregister. Een volgende stap is daadwerkelijk aan klanten certificaten uitreiken. Ook daar gebruiken we Makeonline voor.”

Ronald is enthousiast over Makeonline: “We hebben dankzij de modulaire opzet zelf ons gewenste niveau van informatievoorziening en functionaliteit opgezet. We kunnen nu betrouwbare evaluaties makkelijk gebruiken en innovaties richting Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen aanmoedigen bij onze leveranciers en klanten.”

Bekijk ook:
Webinar: in compliance zijn is hard werken. Of toch niet?

Neem deel aan ons gratis webinar waar u laagdrempelig kennismaakt met de KWA aanpak voor compliancy.

Betrokken adviseurs
Steven van Tilborg
Compliance en wet- en regelgeving

Tel.: 0334221382

E-mail: svt@kwa.nl

Gerelateerde dienst
Makeonline software

Wij helpen u bij het ontwikkelen van uw visie op compliance of het verbeteren daarvan. Met Makeonline bieden wij maatwer...