(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

Al 10 jaar Makeonline voor Cosun Beet Company

Een Makeonline jubileum voor Cosun Beet Company. Immers, in 2013 werd KWA ingeschakeld om samen de vinger aan de pols te houden wat betreft wet en regelgeving. Peter Wijnbeek is manager Veiligheid op het hoofdkantoor in Dinteloord bij Cosun Beet Company, eerder Suiker Unie, en vertelt dat er in de begintijd gewerkt werd met MakeClear, de voorloper van Makeonline. “Hier zijn we mee gestart voor milieu en in de loop der tijd hebben we modules ingezet bij al onze vestigingen”, legt hij uit.

Cosun Beet Company maakt onderdeel uit van Royal Cosun, een toonaangevende, agrarische coöperatie die sinds 1899  gewassen verwerkt tot producten voor iedere dag. Ook Aviko behoort tot het concern. Cosun Beet Company gebruikt Makeonline voor de algemene Risico-Inventarisatie & Evaluatie (RI&E), wet- en regelgeving voor Arbo & Milieu en als pilot een gedeelte kwaliteit op de locatie Dinteloord.

Centraal oppakken

“En uiteraard naar tevredenheid”, meldt Peter. “Ik heb als manager de centrale overview en stuur samen met de manager Milieu diverse zaken aan. Op iedere van onze vestigingen zitten onder andere een

preventiemedewerker/veiligheidskundige en een plantmanager die kunnen inloggen  in Makeonline. Zaken die centraal geregeld worden, pak ik op centraal niveau in Makeonline op, dat hoeven ze bij de verschillende vestigingen niet zelf te doen. Denk aan bijvoorbeeld wijzigingen in de CMR- of ZZS-lijst, beleidszaken en de nieuwe ARIE-regeling. De locaties borgen vervolgens de lokale implementatie van wijzigingen in wet- en regelgeving indoen van toepassing.”

Een continu online proces

“Een dynamische RI&E in Makeonline is zeker belangrijk voor ons. Vroeger lieten we zo eens per 4 jaar een algemene RI&E opstellen, een papieren rapport, en dat was het dan. Nu hebben we de middelen om er een continu online proces van te maken waarin we alle aspecten frequent beoordelen. Veel beter en handiger. Je kunt wijzigingen of verbeteringen direct verwerken. Denk aan een BHV-RI&E en een Covid-RI&E. Een leuk voorbeeld is het thuiswerken, wat uiteraard veel gebeurde tijdens de corona-periode. Het thuiswerken werd toegevoegd aan de RI&E.”

Prettig is ook het contact met KWA-adviseur Steven van Tilborg meldt Peter: “Eens per kwartaal neemt hij via Teams deel aan het Arbo-overleg en praat hij ons bij over wijzigingen en ontwikkelingen in wet- en regelgeving. Hij helpt ons ook met het opzetten van de persoonlijke dashboards. Dat contact verloopt prima en prettig.”

“Wat actuele ontwikkelingen betreft, speelt de nieuwe ARIE-regeling nu bij ons. En natuurlijk de Omgevingswet die op 1 januari officieel werd. We vinden alles terug in Makeonline en zo houden we de vinger aan de pols”, besluit hij.

Bekijk ook:
Webinar: in compliance zijn is hard werken. Of toch niet?

Neem deel aan ons gratis webinar waar u laagdrempelig kennismaakt met de KWA aanpak voor compliancy.

Betrokken adviseurs
Steven van Tilborg
Compliance en wet- en regelgeving

Tel.: 0334221382

E-mail: svt@kwa.nl

Gerelateerde dienst
Makeonline software

Wij helpen u bij het ontwikkelen van uw visie op compliance of het verbeteren daarvan. Met Makeonline bieden wij maatwer...