(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

“Makeonline gebruiken scheelt ons veel tijd en energie”

REYM kiest voor Makeonline om te blijven voldoen aan wet- en regelgeving. 

REYM is dienstverlener op het gebied van industriële reiniging, transport en afvalmanagement. Het hoofdkantoor zit sinds kort in Leusden en verder heeft REYM 10 vestigingen verspreid over Nederland. Zij kozen voor het KWA-platform Makeonline om te blijven voldoen aan wet- en regelgeving. Wat zijn hun ervaringen?

Jan Thewissen is Manager Kwaliteit, Veiligheid en Milieu (KVM) bij REYM en vertelt hoe het bedrijf bij Makeonline terechtkwam: “Wij hadden eerst ons eigen systeem om wetgeving bij te houden maar dat raakte verouderd. In het verleden deden we al ervaring op met een voorloper van Makeonline en zodoende kwamen we weer in contact. We vroegen ons af of én hoe Makeonline kon omgaan met onze  verschillende vestigingen. Steven bracht ons in contact met een bedrijf met een vergelijkbare structuur en hun ervaringen trokken ons over de streep.”

Eerst tijd erin stoppen, dan onderhouden

“De introductie ging soepel. Steven kwam op bezoek en samen vulden we een vragenlijst in om de relevante wet- en regelgeving vaststellen. Het kostte daarna best wat tijd en energie op alles op te zetten en in te vullen, maar als alles staat, is het een kwestie van onderhouden. Dat onderhoud kost ons nu flink minder tijd. Via Makeonline ontvangen we regelmatig updates van wet- en regelgeving. Eerder zochten we die updates zelf uit en wat een klus was dat! Met Makeonline boeken we tijdwinst: één middag en alles wat we nodig hebben, is geüpdatet. Het laatste half jaar zijn er behoorlijk wat updates van Makeonline geweest en de gebruiksvriendelijkheid is echt verbeterd, net als de overzichtelijkheid.”

Bij audits Makeonline inzetten

Over de inhoud: “Wetgeving is best lastig te begrijpen, neem als voorbeeld het Activiteitenbesluit. KWA heeft een vertaalslag gemaakt inclusief acties. Wij kijken per vestiging naar de vereiste acties om te voldoen aan dat Activiteitenbesluit. Er is goed nagedacht over de inrichting van Makeonline: we kunnen onze vestigingenstructuur erin kwijt en bijvoorbeeld meldingen sturen. Deze opzet en werkwijze past goed bij REYM en hoe wij compliance willen vormgeven. Wat wij heel goed vinden: bij audits laten we via Makeonline zien hoe wij borgen dat we in compliance zijn.”

“Dit jaar zetten we weer nieuwe stappen en gaan we uitbreiden naar de Risico-Inventarisatie & -Evaluatie, het milieuaspectenregister in het kader van ISO 14001 en uiteraard is er de komst van de Omgevingswet. Geen grote Excel-lijsten meer voor ons dus, maar een overzichtelijk systeem.”

Bekijk ook:

14-06-2024

Omgevingswet: overgangsrecht en handhaving

Onduidelijkheden in de praktijk

Webinar: in compliance zijn is hard werken. Of toch niet?

Neem deel aan ons gratis webinar waar u laagdrempelig kennismaakt met de KWA aanpak voor compliancy.

Betrokken adviseurs
Steven van Tilborg
Compliance en wet- en regelgeving

Tel.: 0334221382

E-mail: svt@kwa.nl

Gerelateerde dienst
Makeonline software

Wij helpen u bij het ontwikkelen van uw visie op compliance of het verbeteren daarvan. Met Makeonline bieden wij maatwer...