window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-22894091-3');

11-01-2019

Kan E-learning explosiegevaar indammen? – publicatie inNOVE

E-learning is absoluut een waardevolle aanvulling op de scholingsmogelijkheden van medewerkers om bijvoorbeeld exlosiegevaar te minimaliseren.

Risico’s..… elke organisatie heeft er binnen de bedrijfsvoering mee te maken. Neem explosiegevaar, ofwel ATEX. Elk bedrijf wil zulke risico’s vermijden, maar wat is de beste methode voor verhoging van het bewustzijn van en het onder de aandacht brengen bij personeel? En ook nog op een duidelijke en eenduidige wijze. Is E-learning dé oplossing voor uw bedrijf om dit te bereiken?

KWA-adviseur Fokko van de Koppel schreef een artikel over E-Learning voor inNOVE. In dit artikel vertelt hij dat E-learning niet dé oplossing is, maar absoluut een waardevolle aanvulling op de scholingsmogelijkheden van medewerkers.

De twee belangrijkste voordelen van E-learning

  • Flexibiliteit: De organisatie stelt een termijn aan het afronden van een E-learning training en medewerkers volgen de training op een tijdstip en plaats die hen goed uitkomen. 
  • Gewenst niveau: iedere medewerker kan starten op het gewenste niveau. Begrip en voortgang zijn meetbaar en de training wordt afgesloten met een toets. Zo komt iedere medewerker uiteindelijk op het vereiste kennisniveau. 

En dat wil je als organisatie natuurlijk bereiken. Dat uw personeel dezelfde basiskennis bezit. Om zo risico's te herkennen, te onderkennen en er naar te handelen.

Lees hier het hele artikel zoals dat in inNOVE is gepubliceerd.

E-learning Explosieveiligheid

Wanneer uw personeel werkt in ATEX-zones is het belangrijk dat zij zich bewust zijn wat dit betekent. Mensen bij elkaar krijgen is niet altijd eenvoudig, daarom heeft KWA de E-learning training 'Awareness Explosieveiligheid' ontwikkeld.

De klanten die deze e-learning hebben aangeschaft, geven aan dat hun medewerkers die deze training hebben gevolgd kritischer kijken naar het productieproces als zij een ATEX zone betreden. Dat was precies het doel dat wij voor ogen hadden.

Demovoucher aanvragen

Benieuwd naar de e-learning training? Om de training te bekijken, mag uw bedrijf kosteloos 1 demovoucher aanvragen.Hiermee volgt u kosteloos één training en beslist u daarna of het interessant is voor uw bedrijf.

Vraag de voucher aan via e-learning@kwa.nl en vermeld hierin uw gegevens.

Bekijk ook:
VOL Dezoneren van ATEX-zones

U kunt niet meer deelnemen aan deze bijeenkomst. 

Geschreven door
Fokko van de Koppel
Explosieveiligheid/HVK

Tel.: 0334221378

E-mail: fk@kwa.nl

Volgend bericht
Vorig bericht
Gerelateerde dienst
E-learning Awareness Explosieveiligheid ATEX

Hoe zorgt u ervoor dat uw medewerkers voldoende kennis hebben om de regels van ATEX-zones na te leven? En dat zij zich b...