(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

E-learning Awareness Explosieveiligheid ATEX

Hoe zorgt u ervoor dat uw medewerkers voldoende kennis hebben om de regels van ATEX-zones na te leven? En dat zij zich bewust zijn wat het betekent in een ATEX-zone te werken? De oplossing is e-learning, online leren. 

Werken medewerkers binnen uw bedrijf in een ATEX-zone? Dan moeten zij zich bewust zijn van eventueel explosiegevaar. Via ons E-learning Awareness Explosieveiligheid kunnen zij het vereiste certificaat halen.

Explosieveiligheid speelt een belangrijke rol bij veel verschillende bedrijven. Explosierisico’s worden geïnventariseerd en beoordeeld in het explosieveiligheidsdocument (EVD). Hieruit volgen maatregelen, die genomen moeten worden in zogenoemde ‘ATEX-zones’, om een explosie te voorkomen.

Deze maatregelen zijn allemaal onderdeel van het explosieveiligheidsdocument. Maar hoe vertalen uw medewerkers die regels vanuit het explosieveiligheidsdocument eigenlijk naar de praktijk? En hoe zorgt u ervoor dat medewerkers voldoende kennis hebben om deze regels na te leven?

Wij hebben de oplossing. Laat uw uitvoerend personeel, werkzaam in ATEX zones, de training Awareness Explosieveiligheid volgen. Zo zorgt u ervoor dat uw personeel dezelfde basiskennis bezit. Deze training is beschikbaar als E-learning. Een online training dus.

Beeld uit de training: zoek de ontstekingsbronnen in de ATEX-zone

Beeld uit de training: zoek de ontstekingsbronnen in de ATEX-zone

Onderwerpen Awareness Explosieveiligheid

Onderwerpen die in deze training aan bod komen zijn onder andere:

 • Hoe ontstaat een explosie?
 • Hoe herken ik een ATEX zone?
 • Hoe herken ik explosieveilige apparatuur?
 • Wat mag wel en wat mag niet in ATEX zones?
 • Waarom is aangepast werken belangrijk in zo’n zone?

 

KWA stempel

Deze E-learning is een écht KWA-product. Ook hierin komt de praktijkgerichtheid, waar wij om bekend staan, naar voren. Op een hele praktische en pragmatische wijze wordt alles uitgelegd.

Geen droge theorie, maar een training die prettig is om te volgen, rijk is aan fotomateriaal uit de praktijk, instructiefilmpjes, illustraties en interactieve oefeningen.

De complexe regels voor uitvoerend personeel bieden we in deze training op een laagdrempelige manier aan. De manier van trainen zorgt er voor dat de stof goed beklijft bij uw personeel.

Certificaat 3 jaar geldig

Het is belangrijk dat uw personeel dat werkt in ATEX-zones iedere 3 jaar de training Awareness Explosieveiligheid opnieuw maakt. Op deze manier blijft de basiskennis top of mind. Daarom is het certificaat 3 jaar geldig.

Belangrijke informatie:

 • Het lesmateriaal kan in zo’n 45 minuten voltooid worden
 • Inclusief de afsluitende toets
 • De deelnemer mag de toets 3x opnieuw maken
 • Bij een positief resultaat ontvangt de deelnemer een certificaat
 • Dit certificaat wordt digitaal verstrekt en is 3 jaar geldig
 • Training vandaag aanvragen, vandaag beginnen
 • De training is beschikbaar in de Nederlandse taal én in de Engelse taal
 • Het opleidingsniveau is lbo/vmbo/mbo

 

Beeld uit de training: welke explosies zijn er allemaal? 

Prijs

De online training kost € 55 exclusief BTW.

Maatwerk

Het is ook mogelijk om eigen praktijkvoorbeelden in de training op te nemen. Dat zorgt voor (nog) meer herkenning bij uw medewerkers die de training volgen. Dit is een maatwerkaanpassing aan de training. Bent u hierin geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Interesse?

Heeft u interesse de online training Awareness Explosieveiligheid voor uw personeel in te zetten? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. We komen graag bij u langs voor een uitgebreide demonstratie.

Gratis demovoucher aanvragen

Liever eerst zelf de training bekijken? Uw bedrijf mag kosteloos 1 demovoucher aanvragen. Hiermee volgt u 1 training en beslist u daarna of het interessant is voor uw medewerkers.

Vraag de voucher aan via e-learning@kwa.nl en vermeld hierin uw gegevens.

Bekijk ook

20-02-2019

Ecofuels en NIZO over ATEX e-learning

KWA ontwikkelde samen met Précon een e-learning training over “Awareness Explosieveiligheid – A...

Gerelateerde dienst
Explosieveiligheid / ATEX

Uw bedrijf moet invulling geven aan verschillende onderdelen van het explosieveiligheidsbeleid. Dit om te voldoen aan he...