Logo KWA
Of zoekt u wat anders?

nl

NL EN
Nieuws

Omgevingscheck geeft u inzicht in nieuwe Omgevingswet

Wat is de omgevingscheck? Een nieuwe dienst van KWA, een aanpak op maat waarmee u inzicht krijgt in wat er specifiek in úw bedrijf verandert vanwege de invoering van de nieuwe Omgevingswet. Adviseur Mieke Lucas maakt inzichtelijk wat de gevolgen zijn van de Omgevingswet voor bedrijven. 

09-01-2020

"Als KWA willen we zoveel mogelijk overzicht bieden. Dat doen we door het uitvoeren van een omgevingscheck, met input van de klant. Die omgevingscheck geeft de klant een duidelijk overzicht van wat er voor zijn bedrijf kan veranderen. Wat ons in ieder geval duidelijk wordt, is dat de overheid heel veel informatie geeft en aangeeft dat voor bedrijven eigenlijk niet veel verandert. Als je echter dieper op de materie ingaat, blijkt het vaak niet zo eenvoudig te zijn."

Wat is de grootste verandering ten opzichte van de huidige wet- en regelgeving?

"Dat is absoluut de stap van inrichting naar indelen in activiteiten. Daar hangt veel aan vast. Daarnaast wordt de lokale wet- en regelgeving van groot belang. Een voorbeeld is energiebesparing. Als een activiteit niet valt onder het Besluit activiteiten leefomgeving, een besluit onder de Omgevingswet, kan het zijn dat er wel lokale regels voor energiebesparing van toepassing zijn." 

Wat kunnen bedrijven nu doen om voorbereid te zijn op de nieuwe Omgevingswet? 

"Zich inlezen, zich invoeren in wat er komen gaat. En contact met ons opnemen. Door de eerdergenoemde omgevingscheck ontdekken wij 'de addertjes onder het gras', en zien wat er in de praktijk nu écht staat te gebeuren. Zo kan een bedrijf op tijd inspelen op de veranderingen en goed voorbereid zijn op wat komen gaat."

Meer weten over de omgevingscheck? Neem dan contact op.

Bekijk ook:
Bijeenkomst

08-10-2020 - Amersfoort

Cursus Omgevingswet

De overheid wil al het omgevingsrecht bundelen in één Omge... Lees meer