(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

20-02-2019

Ecofuels en NIZO over ATEX e-learning

KWA ontwikkelde samen met Précon een e-learning training over “Awareness Explosieveiligheid – ATEX”. Om medewerkers op een uniforme manier snel te trainen op dit vlak, zodat zij snappen wat het betekent om in een ATEX zone te werken. Waardoor zij dus ook de opgestelde ATEX-regels opvolgen.

Een veelgestelde vraag van bedrijven, geïnteresseerd in de e-learning training, is: “klinkt leuk, maar werkt e-learning écht in de praktijk?” We laten graag twee klanten aan het woord, die vertellen over hun ervaringen.

Ecofuels en NIZO food research

Zowel Ecofuels als NIZO food research hebben de e-learning trainingen van KWA gekocht om hun medewerkers te trainen.

Ecofuels is specialist in het vergisten van lage droge stof biomassa. Zij krijgen bio reststromen uit de voedingsmiddelen en genotsmiddelen industrie en deze middelen worden verwarmd en vergist met behulp van bacteriën. Het biogas dat vrijkomt wordt opgewerkt tot elektriciteit en groen gas.

NIZO in Ede is een onafhankelijk contract research bedrijf waar niet alleen fundamenteel wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan, maar ook onderzoek in opdracht van klanten. NIZO vertaalt wetenschappelijk onderzoek in praktische toepassingen in hun laboratoria en pilot plant. De focus is op het ontwikkelen en toepassen van innovaties voor de wereldwijde levensmiddelen- en gezondheidsindustrie.

Focus op bewustzijn vergroten

‘We vinden het belangrijk dat onze operators die werkzaam zijn in de ATEX zones zich bewust zijn in wat voor omgeving ze werken’, aldus Koen de Herder (Team Leader General Services) en Dick Dorrestijn (Project / Maintenance Engineer) van het NIZO. ‘We zetten dan ook in op training van ons personeel, zodat zij de risico’s gaan herkennen en weten hoe deze voorkomen kunnen worden. Maar we laten ze wel de keuze of zij de trainingen klassikaal bij KWA of als e-learning willen volgen. Het is net wat medewerkers prettiger vinden’.

‘Bij Ecofuels zijn diverse ATEX zones. Het bewustzijn wat het betekent om in deze zones werkzaam te zijn, was minder aanwezig’, aldus Brigit Kusters (KAM-coördinator) van Ecofuels. ‘Na het doornemen van de demo bleek dit het instrument te zijn om in korte tijd onze medewerkers te voorzien van een theoretische achtergrond. Alle medewerkers gaan in twee groepen gelijk intern de training volgen. Het doel is dat ze iets opsteken, maar ook dat er een discussie op gang komt. Het is fijn dat de medewerkers gewoon op de eigen werkplek kunnen blijven en niet hoeven te reizen.

Resultaten training nu al merkbaar

Ecofuels en NIZO zijn nog maar net met de e-learning training van start gegaan. Wel is te merken dat de mensen die de training hebben gevolgd, enthousiast zijn. Er komt discussie op gang en je merkt dat medewerkers die de training gevolgd hebben kritischer kijken naar het productieproces als zij een ATEX zone betreden.

Bij NIZO hebben ze ook te maken met stof (poeders) en aardgas. De training heeft bijgedragen dat mensen zich bewust zijn dat ze met ATEX materiaal moeten werken en alles goed moeten afsluiten en controleren voordat ze aan het werk gaan.

We vroegen beide bedrijven ook nog om een korte omschrijving/quote van de e-learning training:

“Praktische en goed toepasbare interactieve training. Met een grappig en speelse invulling. Dit maakt de training aantrekkelijk voor operators.”

NIZO

“Praktisch en ”to the point”. Helder, eenvoudig vormgegeven, krachtig taalgebruik en goede ondersteuning van plaatjes en beeldmateriaal.

Ecofuels

Vraag demovoucher aan

Bent u ook op zoek naar een e-learning training die de complexe regels van ATEX eenvoudig uitlegt, op een toegankelijke en laagdrempelige manier? Vraag dan vrijblijvend een demovoucher aan.

Hiermee kunt u de training in zijn geheel kosteloos volgen. Bent u na de demo enthousiast? Vraag KWA dan naar de mogelijkheden om de training voor uw medewerkers in te zetten.

Vraag de demovoucher aan via e-learning@kwa.nl en vermeld hierin uw gegevens.

Bekijk ook:
ATEX-trainingen voor Waterschap Vechtstromen

Zo'n 70 medewerkers volgden de training. 

Volgend bericht

28-02-2019

Project realiseren? Vergeet dit niet.

Het realiseren van een nieuwe fabriekshal, een nieuwe productielijn of renovatie zijn ingrijpende ge...

Vorig bericht

11-02-2019

Bedrijfsnoodorganisatie

Elk (industrieel) bedrijf moet op basis van de Arbowet en volgens de Brzo-wetgeving, ook de fysieke ...

Gerelateerde dienst
E-learning Awareness Explosieveiligheid ATEX

Hoe zorgt u ervoor dat uw medewerkers voldoende kennis hebben om de regels van ATEX-zones na te leven? En dat zij zich b...