(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');
Interview

Eerst een gastles, later op stage

In 2024 mochten we een stagiair KWA-collega gaan noemen: David Boss. Hij begon in 2023 als werkstudent en daarna als stagiair en is nu in dienst bij KWA. Hoe is dat zo gekomen?

“Ik kwam in aanraking met KWA tijdens een gastles van adviseurs op de Hogeschool Utrecht waar ik Chemische Technologie studeerde. KWA is breder dan een fabriek of de semi-overheid, juist het ondernemerschap en het commerciële dat trekt me”, zegt David. “Toen mijn afstuderen in zicht kwam heb ik contact met KWA gezocht. Echter, ik wilde ook nog wat vakken volgen en kreeg de mogelijkheid eerst werkstudent te worden en dan later mijn afstudeerstage te doen bij KWA.”

Zijn afstudeeropdracht deed hij bij een cacaofabriek: “Ik heb voor hen een energiedashboard opgezet. Wat het leukste is? Het soort opdrachten wat je hier kan doen, sluit heel goed aan bij wat mijn studie wil zien voor een stage-opdracht. En je kunt goed sparren met zowel de begeleider van KWA als die van de opdrachtgever. Leuk is ook dat er zoveel enthousiaste expert bij KWA werken. Het overrompelde me in het begin ook hoor. Zoveel informatie, zoveel specialismes, je krijgt heel veel indrukken, daar moest ik aan wennen.”

Begin op tijd stage te zoeken

Heeft hij advies? “Begin op tijd naar een stage te zoeken, en vogel uit wat jij echt leuk vindt en of dat matcht. Heb ook even geduld en voer meerdere gesprekken. En ben je startend bij KWA? Wees dan proactief, stap op mensen af, toon een beetje ondernemerschap, dat wordt gewaardeerd. Maar probeer ook niet in 1 keer alles te onthouden, laat het maar een beetje over je heen komen, het is zo veel! En ook leuk: je kunt hier kiezen, past het ene toch niet zo goed, dan kun je nog een andere richting uit.”

Update: in april 2024 kreeg David ergens anders een baan naar zijn hart aangeboden. "Ik vind KWA nog steeds geweldig maar heb vanwege de inhoud van die nieuwe baan deze toch geaccepteerd. Het verhaal hierboven blijft gelden."