(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

24-06-2019

Toepassen zonne-energie kansrijk in uw productieproces

De energietransitie wordt een steeds belangrijker onderwerp voor de Nederlandse industrie. Het reduceren van fossiele brandstoffen en de CO2-emissie krijgen steeds meer vorm in de praktijk.

Een kansrijke maatregel om dit te bereiken is het toepassen van zonne-energie. De Nederlandse overheid stimuleert de opwekking van duurzame energie met de Stimulering Duurzame Energie(SDE+).

Oók voor bedrijven interessant

Fotovoltaïsche panelen (PV-panelen) ofwel zonnepanelen worden steeds belangrijker voor het opwekken van duurzame elektriciteit. Naast particulieren is het voor bedrijven interessant om te investeren in zon-PV. De steeds hogere energieprijs en de fiscale voordelen maken het meer rendabel. Daarnaast laat het plaatsen van een zon-PV installatie zien dat een bedrijf begaan is met het milieu. KWA ondersteunt u graag bij de ideevorming tot en met de realisatie van een zon-PV project.

Investering rendabel

Verbruikt u als bedrijf niet alleen elektriciteit maar ook aardgas voor de opwekking van thermische energie op relatief lage temperatuur? Dan kan het plaatsen van zonnecollectoren interessant zijn. Zonnecollectoren zetten zonlicht om in thermische energie. Afhankelijk van het type zonnecollector kan de temperatuur oplopen tot boven de 100°C. De opgewekte warmte door de zonnecollectoren kan ingezet worden voor allerlei doeleinden zoals proceswarmte en gebouwverwarming.

Ondersteuning nodig?

KWA ondersteunt bedrijven bij het uitvoeren van haalbaarheidsonderzoeken en voorziet in projectbegeleiding voor zon-PV systemen en zonnecollectoren. Bent u benieuwd of uw onderneming geschikt is voor de toepassing van een zon-PV-systeem of een zon-thermisch-systeem?

Of heeft u vragen over hoe KWA uw onderneming kan ondersteunen? Neem dan contact op met ons.

Bekijk ook:
KWA Symposium Koersvast Duurzaam Ondernemen

Wat is uw volgende stap richting duurzaam ondernemen? 

Geschreven door
Frank Waenink
Thermische energie en stralingshygiëne

Tel.: 0334221347

E-mail: fw@kwa.nl

Vorig bericht

20-06-2019

Commissioning: begin op tijd

Commissioning, ofwel inbedrijfstellen, is voor alle realisatieprojecten misschien dé belangrijkste ...

Gerelateerde dienst
EED Energieaudits en Energiebesparingsplicht

Grote bedrijven zijn sinds 5 december 2015 verplicht gesteld om vierjaarlijks een energieaudit uit te laten voeren. Per ...