(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

E-learning Auditvaardigheden

De deelnemers leren tijdens de training Auditvaardigheden op een objectieve manier gegevens te verzamelen, interpreteren en rapporteren. Zij krijgen praktische kennis en handvatten aangereikt voor de voorbereiding, uitvoering, afronding en nazorg van een interne audit. 

Bedrijven die streven naar het leveren van goede kwaliteit zijn continu bezig met het verbeteren van de bedrijfsprocessen. Zij beoordelen op een gestructureerde wijze of datgene wat beschreven staat in de kwaliteitssystemen daadwerkelijk overeenkomt met de praktijksituatie. Maar hoe wordt het kwaliteitssysteem op een gestructureerde wijze geaudit? Of hoe gaat u om met tekortkomingen en weerstanden tijdens audits?

Dit zijn realistische voorbeelden van veel voorkomende vragen die opkomen bij het voorbereiden, uitvoeren of afronden van een (interne) audit. Tijdens de training vinden de deelnemers antwoorden op deze vragen.

'Blended learning' 

Auditvaardigheden is een KWA en Précon 'blended learning training' waarbij cursisten eerst kennis opdoen door het volgen van een e-learning training. Daarmee komt de groep op een gelijk kennisniveau.

Vervolgens wordt de trainingsbijeenkomst vooral gebruikt voor het oefenen van vaardigheden, iets wat bij dit onderwerp juist zo belangrijk is. Het trainen van kennis, bewustwording en gedrag is hierdoor mogelijk. Hierbij wordt de juiste vorm gebruikt bij juist die onderdelen waar die het meest effectief is. 

Leerdoel

Tijdens de interactieve training staat ervarend leren centraal. De deelnemers leren op een objectieve manier gegevens te verzamelen, te interpreteren en te rapporteren. Zij krijgen praktische kennis en handvatten aangereikt voor de voorbereiding, uitvoering, afronding en nazorg van een audit. Ook wordt uitgebreid aandacht besteed aan auditvaardigheden door het oefenen van cases en het spelen van rollenspellen.

Doelgroep

De training is bedoeld voor medewerkers die betrokken zijn bij de  audits, zoals productiemedewerkers, kwaliteitsfunctionarissen en leidinggevenden. De training is afgestemd op lbo/vmbo-/mbo-niveau.

De training

Voorafgaand aan de trainingsbijeenkomst ontvangen de deelnemers een persoonlijke inlogcode voor het volgen van de online e-learning training Auditvaardigheden. Deze training volgen zij in eigen tempo en op ieder gewenst moment.

Tijdens de klassikale trainingsdag staat ervarend leren centraal. Na afloop van de training ontvangen de deelnemers een certificaat.

De volgende onderwerpen worden behandeld:

  • De theorie en achtergronden van auditeren
  • De basisvaardigheden communicatie
  • De rol van de auditor
  • Het voorbereiden van een audit
  • Het afnemen van audit-interviews
  • Het rapporteren van een audit
  • Het afronden van een audit

Prijs

De online training kost € 55 exclusief btw. 

Maatwerk

Het is ook mogelijk eigen praktijkvoorbeelden in de training op te nemen. Dat zorgt voor (nog) meer herkenning bij uw medewerkers die de training volgen. Geïnteresseerd? Neem dan contact op met ons. 

Interesse?

Wilt u de training Auditvaardigheden voor uw personeel inzetten? Neem contact op met onze specialist Linda Gentner voor de mogelijkheden. We komen graag bij u langs voor een uitgebreide demonstratie.

Gratis demovoucher aanvragen

Liever eerst zelf de training ervaren? Uw bedrijf kan kosteloos een demovoucher aanvragen. Hiermee volgt u 1 training. Daarna beslist u of u uw medewerkers trainingen laat volgen.

Vraag het voucher aan via e-learning@kwa.nl en vermeld in de mail uw gegevens.

 

Gerelateerde dienst
Interne audittraining

Managementsystemen op het gebied van Kwaliteit, Arbo, Milieu, Veiligheid en Energie kennen de verplichting om interne au...