(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

1 oktober 2024
KOERSVAST
DUURZAAM
ONDERNEMEN

Wat is úw volgende stap? 

Het bedrijfsleven in Nederland voelt de druk als het gaat om verduurzaming. Of er verduurzaamd moet worden, is geen vraag meer. Hóe er verduurzaamd moet worden, dat is de volgende stap. Juist die stap is het thema van dit KWA symposium. 

Vragen die aan bod komen: Heeft u uw strategie en plan van aanpak klaar om tot uitvoering te komen? Op welke manier komt uw bedrijf effectief tot de uitvoering? Heeft u kansrijke businesscases scherp in het vizier?

We gaan ook in op waar u tegenaan loopt in de uitvoering: vergunningverlening, netcongestie of juist andere knelpunten. Waar zit bij u de balans tussen de dagelijkse business en de complexe (technische) wijzigingen om tot verduurzaming te komen? 

Een dag met interessante sprekers en parallelsessies, en ook elkaar ontmoeten. Komt u ook? 

En hou onze mailingen, LinkedIn en deze pagina in de gaten: in de komende maanden laten wij zien wie de sprekers zijn en welke parallelsessies u kunt bijwonen. 

 

Datum

1 oktober 2024

Tijd

14.00 - 20.30 uur

Kosten

€ 325,- early bird (exclusief btw)

Locatie

Driebergen

Inschrijven voor symposium Koersvast Duurzaam Ondernemen

U kunt zich via het formulier direct inschrijven en direct betalen. U ontvangt meteen een bevestiging en de factuur. Tot en met 30 juni geldt de early bird korting en betaalt u € 325,- (exclusief btw). Daarna wordt de prijs € 425,- (exclusief btw). Diner is inbegrepen. Ervaart u problemen bij het betalen? Stuur dan een mail naar bedrijfscursus@kwa.nl.

Direct inschrijven

Sprekers op het symposium 

Op ons symposium ontmoet u verschillende prominente sprekers. Hieronder stellen zij zich aan u voor. 

Diederik Samsom

Diederik Samsom is voormalig partijleider van de PvdA, ondernemer en kabinetschef van de Commissaris voor Klimaat-actie van de Europese Commissie. Met zijn lange ervaring en expertise op gebied van duurzaamheid, innovatie, energie, klimaat en met zijn diepgaande kennis van politieke verhoudingen, motiveert Diederik bedrijven, organisaties en overheden om actief bij te dragen aan een duurzamere wereld.

Voor Diederik de politiek in ging was hij al druk bezig met duurzaamheid en klimaat. Hij is nu zelfstandig adviseur op het gebied van energie en werkt voor afval- en energiebedrijf HVC aan de doorontwikkeling van de duurzame energiestrategie van het bedrijf, voor PrimeVentures aan de ontwikkeling van grootschalige zonne-energie en voor de Drechtsteden als voorzitter van de programmaraad Energiestrategie.

Daarnaast is hij commissaris bij Energie Beheer Nederland (EBN) en voorzitter van de Raad van Toezicht van de Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Straling. Hij is voorzitter van de sectortafel Gebouwde omgeving van het Klimaatakkoord.

Nienke Homan

Nienke Homan is voorzitter van de Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie. Daarnaast is Nienke onder meer ondernemer in waterstofketens, voorzitter Raad van Commissarissen Energie Data Services Nederland (EDSN) en voorzitter van de brancheorganisatie voor de keramische industrie (KNB).

Eerder was zij gedeputeerde voor GroenLinks van de provincie Groningen. In deze rol heeft ze een belangrijke bijdrage geleverd aan de opbouw van de waterstofeconomie en een nieuw perspectief voor Groningen.

Nienke Homan, VNCI

Programma

Hieronder het globale programma. Hou deze pagina in de gaten voor een verdere invulling van de dag. 

Ochtend

Besloten deel voor leden van de:

Middag

Inloop

 

Start KWA symposium

 

Hoofdsprekers uit politiek, wetenschap en bedrijfsleven

 

Paneldiscussie met alle hoofdsprekers

 

Parallelsessies over o.a. vergunningverlening, uitvoeren transitieplannen en industriële flex /netcongestie

Avond

Hoofdsprekers uit politiek, wetenschap en bedrijfsleven

 

Afsluiting

 

Dinerbuffet