(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

22-08-2019

Online trainingen voor veiligheid binnen bedrijven

Het aantal bedrijfsongevallen stijgt hard. Ieder jaar zijn er meer dan 200.000 ongevallen en vallen er 60 doden. Daarom lanceren KWA Bedrijfsadviseurs en Précon Consulting Group een nieuwe serie online trainingen op het gebied van veiligheid op de werkvloer.

‘Veilig werken met gevaarlijke stoffen’, ‘Veilig aan de slag’ en ‘Vertil je niet’ zijn drie online trainingen om het veiligheidsbewustzijn van medewerkers te vergroten. Vorig jaar is de training ‘Explosieveiligheid’ gelanceerd. Met deze vier trainingen kunnen medewerkers op een zelfgekozen tijdstip makkelijk en snel hun kennis bijspijkeren. De trainingen zijn interactief, goed te begrijpen en aantrekkelijk vormgegeven.

Training Veilig werken met gevaarlijke stoffen

Gevaarlijke stoffen zijn binnen bedrijven een relevant risico. Bekend is dat ieder jaar 3.000 mensen overlijden doordat zij zijn blootgesteld aan gevaarlijke stoffen op de werkvloer (bron: RIVM). Het is  belangrijk dat medewerkers weten waar ze op moeten letten, wat de gezondheidsrisico’s zijn en hoe ze veilig omgaan met dit soort stoffen.

Training Vertil je niet

Rugklachten zijn een belangrijke oorzaak van (langdurig) ziekteverzuim. In deze interactieve e-learning leren medewerkers hoe ze overbelasting kunnen voorkomen. Bijvoorbeeld hoe ze moeten tillen, welke hulpmiddelen er zijn bij fysieke arbeid en hoe mensen zich kunnen beschermen.

Training Veilig aan de slag

De training ‘Veilig aan de slag’ gaat over veilig werken in productie- en transportbedrijven met al doel dat medewerkers weten hoe ze zichzelf kunnen beschermen tegen gevaren. Deze training draagt bij aan het terugdringen van de ruim 1.700 heftruckongevallen per jaar. In de training wordt gebruik gemaakt van de diensten van Omni VR door met 360°-fotografie een levendig beeld te schetsen van de werkomgeving: visuele informatie wordt namelijk beter onthouden.

Training Explosieveiligheid (ATEX)

In deze online training leren productiemedewerkers wat het belang is van de ATEX-regelgeving, wat een EVD is en hoe ze de regels hieruit moeten vertalen naar de praktijk. Aan het einde van de training weten de medewerkers wat ze wel en niet moeten doen in een explosiegevaarlijke zone.

KWA en Précon hebben de handen ineengeslagen en werken samen aan online trainingen die de veiligheid binnen bedrijven bevorderen. Meer informatie over de trainingen staat hier: trainjezelf.nl. 

KWA Bedrijfsadviseurs is hét adviesbureau voor productiebedrijven en instellingen in Nederland. Gedreven en deskundige adviseurs brengen helderheid in de steeds complexere regelgeving. KWA helpt hun klanten met het in compliance komen en blijven, realiseren van (technische) projecten, CO2-reductiestrategie en -implementatie en veiliger maken van de werkomgeving.

Précon ondersteunt klanten bij allerlei vraagstukken omtrent het realiseren van veilige en eerlijke producten en is gespecialiseerd in het vertalen van complexe materie naar praktische oplossingen op de werkvloer. Précon Learning loopt voorop in de ontwikkeling van leeroplossingen door hun expertise op het gebied van opleiding en didactiek en combineert dit met jarenlange ervaring binnen kwaliteitszorg, wet- en regelgeving en de naleving hiervan.

 

Bekijk ook:
Geschreven door
Ellen Blok
Communicatie

Tel.: 0334221309

E-mail: efb@kwa.nl

Volgend bericht
Vorig bericht

19-08-2019

Organisatorische maatregelen rondom ATEX

Als er binnen uw bedrijf explosiegevaar aanwezig is, moet u conform de Arbeidsomstandighedenwet een ...

Gerelateerde dienst
E-learnings

Makkelijk uw medewerkers digitaal trainen en opleiden? Training is noodzakelijk om mensen bewust te maken van de risico...