window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-22894091-3');

Allround Office Assistent

Heb je een leuke baan, maar ontbreekt de uitdaging? Zoek je een bijzonder bedrijf waar jij het verschil kunt maken? En wil je werken voor bekende en minder bekende bedrijven? Wegens succes zijn wij op zoek naar uitbreiding van ons team. Wij hebben jou nodig!

Werk-/denkniveau: medior
Uren per week: minimaal 24 uur per week
Werkgebied: KWA-kantoor (Amersfoort) en vanuit huis

Office Assistent Esther Schroevers: “Het lijkt alsof ik hier al jaren werk”

Hoe is het om na 16 jaar in een functie weer te solliciteren en bij KWA terecht te komen? Esther Schroevers deed recent deze ervaring op en kwam begin 2022 in dienst. “In mijn vorige baan kon ik niet meer verder groeien en ontwikkelen.  Misschien later werd gezegd, maar daar wilde ik niet op wachten. Ik werd getipt over de functie van office assistent/secretaresse bij KWA en toen ik de vacature las: dat plaatje klopt helemaal.”

Ruimte en tijd om jezelf te ontwikkelen

En dus schreef Esther een motivatie, cv erbij en kreeg ze een uitnodiging voor een gesprek. Op welk moment dacht ze: ik ga ervoor? “Dat je de ruimte en tijd krijgt om jezelf te ontwikkelen. Dát triggerde mij. Er zijn mogelijkheden om je te specialiseren op wat jij leuk vindt om te doen. En ook de aandacht voor de medewerkers, de binding met collega’s die je niet zoveel ziet. Via bijeenkomsten, een fietsclubje, persoonlijke gesprekken. Er is oprechte aandacht voor elkaar. En tijdens die informele contacten valt je functie ook weg, je voelt je gelijk aan elkaar. Voor mijn gevoel, en dat van anderen, zit ik hier al jaren.”

“Het werk is en blijft ondersteuner zijn. Voor mij is daarbij de context belangrijk”, vervolgt Esther. “En ja, het was best even wennen voor zowel mij als het Support Team. Ik had voorheen een heel zelfstandige functie en vervul nu meer de teamrol en dat betekent rekening met elkaar houden.”

Hoe verloopt haar dag?

Esther haar dagen zijn gevuld met allerlei contacten en taken: “Als ik binnenkom is mijn eerste stop de koffiemachine. En vaak maak ik dan een praatje met iemand. Daarna ga ik naar de flexplekken voor secretaresses en installeer ik mezelf. Met het Support Team hebben we rond 9 uur de dagstart: wie is er die dag, wat moet er gebeuren en door wie? De dag vult zich verder met klantcontacten via de telefoon tot documenten redigeren voor de adviseurs en wat al niet meer. Ik hou onder andere  verschillende mailboxen bij én doe ook nog het directiesecretariaat.”

Belangrijk is de flexibiliteit: “We hebben binnen het team ieder een vaste thuiswerkdag en als het nodig is kun je daarmee wisselen. We hebben, behalve de dagstart, ook overleg waarin van alles aan bod komt. Iedere Office Assistent ondersteunt een team binnen KWA en we wisselen regelmatig van team. Zo leer je het hele bureau kennen én zij jou,” besluit Esther.

Ben jij onze nieuwe collega?

  • Jij hebt ongeveer 5 jaar werkervaring, en helemaal een pre als dat binnen een adviesbureau is of was
  • Je bent dol op foutloze teksten (en af en toe een foutje mag best, je collega’s corrigeren dat wel) en je schrijft graag teksten zoals uitnodigingen en interne nieuwsbrieven
  • Je bent ict-vaardig en wil nieuwe programma’s leren zoals het mailsysteem Spotler
  • Jij neemt initiatief, bent integer en flexibel. Geen dag is hetzelfde en daar moet je tegen kunnen
  • Je wil minimaal 28 uur per week aan de slag

Wat krijg je van KWA?

  • Een warm welkom door een hecht team
  • Vrijheid om zelf je dag/week/maand in te delen en het werk kan deels thuis gebeuren (woensdag is in ieder geval je werkdag)
  • Kans om je te specialiseren, naast de gebruikelijke werkzaamheden
  • Ontwikkelmogelijkheden, opleidingen, er kan veel
  • Een organisatie met een fijne werksfeer. Iedereen draagt bij aan het resultaat, en dan maakt je functietitel niet uit, jij kunt ook eigenaar worden van KWA

Over KWA Bedrijfsadviseurs

Wij zijn KWA, een mooi bedrijf van 70 enthousiaste professionals die elke dag bezig zijn met het oplossen van vragen van onze klanten. Sterker nog: wij brengen de klant bij de oplossing. KWA brengt helderheid in het woud van regelgeving op het vlak van milieu, veiligheid en energie.

KWA geeft advies en ondersteunt op veel aspecten binnen bedrijven (energie, water, arbo, milieu, veiligheid, kwaliteitsvraagstukken etc.). Wij ontzorgen onze klanten met onze expertise: in compliance komen en blijven, realiseren van (technische) projecten, CO2-reductiestrategie en -implementatie en het veiliger maken van de werkomgeving.

Onze klanten zijn bedrijven die net als wij willen ondernemen en daarin succesvol (en gelukkig) willen zijn. De technische vraagstukken van onze klanten die daarbij ontstaan, voorzien wij van oplossingen. Daarbij helpen we ook bij het meedenken over toekomstige aanpassingen en investeringen in hun processen. Zo kunnen onze klanten continu verbeteren en zo gunstig en duurzaam mogelijk ontwikkelen. Op die manier ontstaan langdurige relaties, gebaseerd op wederzijds vertrouwen.

KWA werkt voor de middelgrote en grote bedrijven in Nederland, in sectoren zoals staal, (petro)chemie, levensmiddelen, farma, (tank)opslag, afval, verpakkingen, etc. Met bekende namen, maar mogelijk ook bedrijven waar je nog niet eerder van hebt gehoord.

Ieder van ons is vrij om zelfstandig of samen te werken en we gunnen elkaar de vrijheid ons vak met passie uit te oefenen. Ieder is zelf verantwoordelijk voor het eigen succes én het gezamenlijke resultaat. We ondersteunen elkaar oprecht daarbij. We bieden ruimte voor het nemen van initiatief en het tonen van lef. We stimuleren, waarderen en helpen elkaar. Leiderschap komt uit elke medewerker en samen maken we dat mogelijk.

We geloven in een levenslange ontwikkeling van ons vakmanschap en in onze groei als mens.

Vragen en solliciteren

In je motivatie zien wij graag uitgebreid terug waarom jij denkt dat jij goed in ons team en bij KWA past. Stuur je mail met uitgebreide motivatie en cv naar Geertruida de Weger (P&O-adviseur) via sollicitatie@kwa.nl.

Bij vragen over de inhoud van deze vacature neem je contact op met Sylvia Lam. Sylvia is bereikbaar via e-mail (slm@kwa.nl) of telefonisch (033 422 13 71).

Geen acquisitie!