(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

KWA Symposium Duurzaam Ondernemen
2050 is overmorgen
kies uw koers

10 maart 2022

2050 is overmorgen
Kies uw Koers

Bent u ook al aan het duurzaam ondernemen met uw bedrijf? Ziet u bedreigingen of juist kansen? Kijkt u voorbij de horizon en maakt u nu de juiste keuzes? Een inspirerend symposium helpt u antwoorden te vinden op deze en vele andere vragen. Om úw route in het snel veranderend landschap van duurzaamheid te vinden.

Met prikkelende sprekers, daadkrachtige voorbeelden, gesprekken met andere bedrijven en natuurlijk dé KWA aanpak. Praktisch, realistisch maar wel onderscheidend. Zoals u van ons gewend bent. Vandaag en overmorgen.

Datum

Donderdag 10 maart 2022

Tijd

13:30 – 20:30 uur

Kosten

€ 175,- per persoon ex btw en inclusief bezoek symposium, dinerbuffet, catering en documentatie

Locatie

Antropia Driebergen: duurzame locatie en goed bereikbaar met OV

Ja, ik denk en doe mee aan duurzaam ondernemen

Vul het formulier in via de gele button

Meld u aan Uw gegevens zijn veilig bij ons, beloofd

 

 

Marjan Minnesma: vergaande ideeën voor industrie

Marjan Minnesma is directeur en oprichter van de Stichting Urgenda. Zij is een aantal keren gekozen tot nummer 1 van de Duurzame 100, een lijst met de invloedrijkste 'duurzame' Nederlanders die dagblad Trouw jaarlijks publiceert.

Klimaatverandering is in het nieuwe coalitieakkoord neergezet als topprioriteit. Vergroenen van de industrie komt daarmee in een nog grotere versnelling. Marjan Minnesma heeft vergaande ideeën voor de industrie om 100% uitstootvrij te worden in relatief korte tijd. 

Bouwen aan brede duurzaamheidsbeweging

Urgenda agendeert en doet zelf ook spraakmakende projecten en wil koplopers helpen met opschalen, terwijl de stichting bouwt aan een brede duurzaamheidsbeweging. Het meest bekend werden Marjan en Urgenda door het winnen van de klimaatzaak tegen de Nederlandse overheid in 2015 tot aan de Hoge Raad in 2019.

Marjan Minnesma studeerde bedrijfskunde, filosofie en rechten, werkte bij Novem (nu RVO), Greenpeace en was 10 jaar verbonden aan verschillende universiteiten. De  rode lijn in haar levensloop is het streven naar een duurzamere samenleving en daaraan werken op basis van gedegen kennis, in concrete projecten mét resultaten.

Wat is uw vraag aan haar? 

Marjan Minnesma

Tata Steel: Annemarie Manger

Annemarie Manger Annemarie is directeur Duurzaamheid bij Tata Steel Nederland waar zij verantwoordelijk is voor het brede duurzaamheidsportfolio en voor de ontwikkeling en realisatie van de decarbonisatiestrategie.

Het is de ambitie van Tata Steel om hun staalfabriek in IJmuiden te transformeren naar staalproductie op basis van waterstof, met als visie om lean, green en circulair te worden. 

Programma

 

Inloop

 

Besloten deel voor leden van: KAM contactgroep en Bedrijvennetwerk Energietransitie

 

Reinier van den Berg - meteoroloog en klimaatwetenschapper
Sense of urgency

 
 

Parallelsessies
met o.a. De Verkenning en Masterclass CO2-reductie
Verder informatie volgt

Marjan Minnesma – directeur Urgenda
Kansen voor de toekomst

 

Tafelgesprek met gastsprekers

 

 

Parallelsessies
met o.a. Martijn Broekhof - Hoofd Klimaat, Energie, Innovatie en Duurzaamheid van de VNCI
Verdere informatie volgt

Annemarie Manger - Director Sustainability van Tata Steel 
Bedrijfscasus

 

Edwin Evers (manager operations) en Marthijn Junggeburth (duurzaamheidsmanager) van Royal Swinkels Family Brewers
Bedrijfscasus

 

Dinerbuffet

 

 

Een veilig georganiseerd symposium 

Het KWA symposium Duurzaam Ondernemen gaat definitief door op 10 maart! We nemen alle basismaatregelen in acht. Er is genoeg ruimte op de locatie om afstand te houden, als u dat wenst. 

Meld u aan en verzeker u van een plaats.

Sprekers Holland Malt:

100% elektrificeren

Holland Malt, de mouterij van Royal Swinkels Family Brewers, wil het mout-droogproces geheel elektrificeren en compleet van het gas afgaan. Een uniek project omdat zij de eerste hierin zijn. KWA begeleidde het subsidietraject en de businesscase.

Dit is een prachtig voorbeeld binnen de voedingsmiddelenindustrie van 100% elektrificatie met behulp van de SDE++.

Marthijn Junggeburth en Edwin Evers van Holland Malt vertellen meer op het symposium over hun duurzaamheidsbeleid en deze inspirerende verduurzamingsstap. 

 

Reinier van den Berg

Spreker

Reinier van den Berg

Reinier van den Berg is vooral bekend als weerpresentator bij RTL4, Dat doet hij al meer dan 32 jaar. Daarnaast is hij duurzaam ondernemer en inspirerende spreker. In zijn lezingen zoomt hij vaak in op de 2 kanten van klimaatverandering.

"Het is een serieuze bedreiging. Voor vrijwel iedereen. Niets doen is geen optie. Eensgezind het tij keren is de uitdaging. Daarbij heeft de overheid, ieder bedrijf en elk mens zijn of haar eigen verantwoordelijkheid. Het spannende is, dat het oplossen van een crisis ook mooie kansen opleveren. En dat geldt zeer zeker ook voor de klimaatcrisis", aldus Reinier. 

Wilt u Reinier alvast horen? Kijk dan op ons YouTube kanaal

Martijn Broekhof

Martijn Broekhof is het hoofd van de unit ‘Climate & Energy’ van de VNCI, de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie. Na zijn studie economie heeft hij onder meer gewerkt bij het World Economic Forum, de European Climate Foundation en als consultant.

Martijn wil de energietransitie vorm te geven zónder de economische realiteit uit het oog te verliezen.

KWA Vliegwiel Duurzaam Ondernemen

Uw bedrijf wil verder met duurzaam ondernemen. Hoe pakt u dat aan? Waar te beginnen in de veelheid aan mogelijkheden en thema’s? En hoe zorgt u voor een strategische afwegingen van deze thema’s?

Versnel uw prestaties met het KWA Vliegwiel Duurzaam Ondernemen voor een succesvolle integrale aanpak. Met het KWA Vliegwiel krijgt u een geïntegreerde duurzaamheidsstrategie en implementatie daarvan binnen uw bedrijf. Het Vliegwiel Duurzaam Ondernemen biedt u houvast, in welke fase van verduurzaming uw bedrijf zich ook bevindt. 

3 fases

 Context: Met een praktische inventarisatie van waar uw bedrijf staat ten opzichte van de omgeving, stakeholders en trends, legt u een goede basis voor uw verduurzamingsstrategie. Hier spelen vragen als: welke impact en invloed hebben wij als bedrijf? Wat vinden onze stakeholders belangrijk? En wat zijn de belangrijkste trends in onze sector?
 Missie, visie en ambitie: Welke aspecten zijn belangrijk voor úw bedrijf en hoe staat u zelf ten opzichte van duurzaamheid. Wat is uw visie voor de toekomst , voor de branche en uw positie daarin? Hoe ver wilt u gaan? Vanuit de veelheid van onderwerpen die op u afkomen, maken we samen een heldere keuze en prioritering. Krijg inzicht in voor u belangrijke thema’s met De Verkenning.
 Uitvoering: Met een integrale plan van aanpak worden de gekozen thema’s aangepakt met heldere doelen en KPI’s. Door integratie van verduurzaming in uw bedrijfsprocessen is dit niet een 'eenmalig kunstje' maar een onderdeel van uw bedrijfsvoering geworden.
KWA Symposium Duurzaam Ondernemen

Voorbereid op de toekomst

Met het Vliegwiel Duurzaam Ondernemen is duurzaamheid volledig geïntegreerd in uw bedrijfsvoering en altijd actueel. Medewerkers zijn zich bewust van hun eigen rol en nemen duurzaamheid mee in hun dagelijkse werkzaamheden en beslissingen. Zodat u bent voorbereid op de toekomst. 

2050 is overmorgen

Kies uw Koers

2050 is dichterbij dan u denkt. Wees voorbereid en neem de beste beslissingen op de juiste momenten. Samen met uw organisatie. Sla uw slag en kies úw koers met het KWA Symposium Duurzaam Ondernemen.

Een symposium voor het bedrijfsleven in Nederland: vooral voor specifiek de industrie en grote instellingen. Aanwezigen zijn onder andere plantmanagers, directeuren, duurzaamheidsmanagers, staffunctionarissen (SHEQ, KAM of technische dienst), projectleiders en procestechnologen.

Programma

Hieronder het globale programma. Hou deze pagina in de gaten voor een verdere invulling van de dag. 

Ochtend

Besloten deel voor leden van de:

Middag

Inloop

 

Start KWA symposium

 

Hoofdsprekers uit politiek, wetenschap en bedrijfsleven

 

Paneldiscussie met alle hoofdsprekers

 

Parallelsessies over o.a. vergunningverlening, uitvoeren transitieplannen en industriële flex /netcongestie

Avond

Hoofdsprekers uit politiek, wetenschap en bedrijfsleven

 

Afsluiting

 

Dinerbuffet

Ja, ik denk en doe mee aan duurzaam ondernemen

Vul het formulier in via de gele button

Meld u aan Uw gegevens zijn veilig bij ons, beloofd