(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

Vacature Java Developer

Als Java Developer maak jij deel uit van een hecht en enthousiast team waarin we werken aan ons software platform Makeonline. Jouw werk helpt bedrijven in Nederland te voldoen aan wet- en regelgeving, en dus in compliance te zijn.

Werk-/denkniveau: junior/medior
Uren per week: minimaal 32 uur
Werkgebied: KWA-kantoor (Amersfoort) en vanuit huis

Ben jij onze nieuwe Java Developer?

Heb je een leuke baan bij een ICT-bedrijf, maar ben je toe aan wat anders? Zoek je een werkomgeving waarin samenwerken en betrokkenheid het uitgangspunt zijn en waar jij het verschil kunt maken? Wil je een bijdrage leveren aan gezondheid, veiligheid en milieu? En daarbij werken voor bekende en minder bekende bedrijven?

Vanwege succes zijn wij op zoek naar uitbreiding van ons team. Ben jij onze nieuwe collega?

De baan

Met Makeonline help jij als Java Developer bedrijven om aantoonbaar te voldoen aan arbo- en milieuwet- en regelgeving. Je werkt zelfstandig en samen aan het inrichten van de software en het vinden van oplossingen om onze klanten te helpen aantoonbaar in compliance te zijn.

Over KWA Bedrijfsadviseurs

Wij zijn KWA, een mooi bedrijf van 70 enthousiaste professionals die elke dag bezig zijn met het oplossen van vragen van onze klanten. Sterker nog: wij brengen de klant bij de oplossing. KWA brengt helderheid in het woud van regelgeving op het vlak van milieu, veiligheid en energie.

KWA geeft advies en ondersteunt op veel aspecten binnen bedrijven (energie, water, arbo, milieu, veiligheid, kwaliteitsvraagstukken etc.). Wij ontzorgen onze klanten met onze expertise: in compliance komen en blijven, realiseren van (technische) projecten, CO2-reductiestrategie en -implementatie en het veiliger maken van de werkomgeving.

Onze klanten

Onze klanten zijn bedrijven die net als wij willen ondernemen en daarin succesvol (en gelukkig) willen zijn. De technische vraagstukken van onze klanten die daarbij ontstaan, voorzien wij van oplossingen. Daarbij helpen we ook bij het meedenken over toekomstige aanpassingen en investeringen in hun processen. Zo kunnen onze klanten continu verbeteren en zo gunstig en duurzaam mogelijk ontwikkelen. Op die manier ontstaan langdurige relaties, gebaseerd op wederzijds vertrouwen.

KWA werkt voor de middelgrote en grote bedrijven in Nederland, in sectoren zoals staal, (petro)chemie, levensmiddelen, farma, (tank)opslag, afval, verpakkingen, etc. Met bekende namen, maar mogelijk ook bedrijven waar je nog niet eerder van hebt gehoord. Meer dan 95% van onze opdrachtgevers komt bij ons terug omdat ze graag met ons samenwerken.

Ieder van ons is vrij om zelfstandig of samen te werken en we gunnen elkaar de vrijheid ons vak met passie uit te oefenen. Ieder is zelf verantwoordelijk voor het eigen succes én het gezamenlijke resultaat. We ondersteunen elkaar oprecht daarbij. We bieden ruimte voor het nemen van initiatief en het tonen van lef. We stimuleren, waarderen en helpen elkaar. Leiderschap komt uit elke medewerker en samen maken we dat mogelijk. We geloven in een levenslange ontwikkeling van ons vakmanschap en in onze groei als mens.

Het team

Je komt terecht in een enthousiast en groeiend team. Met alle gelegenheid om van elkaar te leren. Samen met je collega’s werkt je aan oplossingen voor taakopvolging en publicatie van overheidsinformatie. Daarmee draag je bij aan compliance, op het gebied van milieu, arbo, kwaliteitsmanagementsystemen, duurzaamheid en externe veiligheid binnen bedrijven en projectorganisaties.

Jij als Java Developer: 

 • bent junior of medior Java ontwikkelaar, ontwerper of tester en kunt zowel met back-end als front-end overweg
 • kunt zelfstandig op basis van een user-story deze afronden. Hierbij moet je denken aan:
  • aanvullen van de user-story door met stakeholders samen te werken
  • de software-oplossing hierbij ontwerpen en realiseren
  • testen van de oplossingen die je maakt (en ook hoe dit samenwerkt met de rest van de software)
 • lost helpdeskvragen en problemen op voor klanten in de tweedelijn
 • je helpt mee te bouwen en na te denken over grotere oplossingen die nodig zijn in het platform
  • migratie naar Java9+ en Jakarta EE
  • uitfaseren Seam en ander technisch onderhoud
  • uitbreiden platform met nieuwe modules
  • koppelingen met systemen derden (overheden, klantsystemen)
 • kunt software-releases uitrollen
 • je bent bekend met (een deel van) de volgende platforms: J2EE, Java Server Faces, JBoss Seam, Spring, Hibernate Tomcat + PostgreSQL (op Windows), Maven, Selenium
 • bent tussen de 32 tot 40 uur per week beschikbaar

Wat bieden wij jou?

 • een afwisselende en dynamische functie, met alle ruimte voor samenwerken en blijven leren
 • een grote mate van verantwoordelijkheid en zelfstandigheid
 • je werkt voor aansprekende klanten, en met korte lijnen en in een platte organisatie
 • opleidingen, ontwikkelingsmogelijkheden en een persoonlijke mentor
 • thuiswerken, flexibele tijden, parttime werken, zelf je vakantiedagen plannen, kan allemaal bij ons
 • ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën, jouw goede ideeën helpen ons verder
 • de mogelijkheid om mede-eigenaar te worden van KWA, waarbij je mede het beleid en de richting van KWA bepaalt
 • uiteraard een (reis)kostenvergoeding, pensioenregeling en goede arbeidsvoorwaarden

Vragen en solliciteren

In je motivatie zien wij graag terug waarom jij denkt dat jij goed in ons team en bij KWA past. Mail je uitgebreide motivatie en cv naar Geertruida de Weger (P&O-adviseur) via sollicitatie@kwa.nl

Vragen over het werken als Java Developer? Neem contact op met Jildou de Jong. Jildou is bereikbaar via jjo@kwa.nl of 033 422 13 64.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.