(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

Ondernemend jurist milieu

Wil jij je inzetten voor het milieu door het bedrijfsleven advies te geven en door juridische teksten te vertalen voor onze klanten? Dan hebben wij de ideale vacature voor jou. Hannah Meijer is zo’n ondernemende jurist, die óók adviseert rondom milieuzaken. Hoe zit dat en waar wil zij graag een nieuwe collega op inwerken?

Werk-/denkniveau: junior/medior
Uren per week: minimaal 32 uur per week
Werkgebied: KWA-kantoor (Amersfoort) en vanuit huis

Hou jij van een uitdaging?
We zoeken een adviseur Milieu met juridische affiniteit

“Eigenlijk vervul ik twee rollen bij KWA”, legt Hannah uit, “in mijn rol als jurist screen ik bronnen zoals de Staatscourant en diverse andere Europese bronnen  op ontwikkelingen in wet- en regelgeving die relevant zijn voor  bedrijven in Nederland. Dit soort ingewikkelde teksten lezen, daar doe je niet iedereen een plezier mee. Toch moeten bedrijven voldoen aan wet- en regelgeving.  Daarom vertalen wij die complexe materie in begrijpelijke taal en voegen wij een praktisch advies toe. Zodat onze Makeonline abonnees begrijpen wat er voor hen verandert en hoe ze daarop effectief kunnen anticiperen. Wij vertellen bedrijven over alle onderwerpen op het gebied van kwaliteit, arbeidsomstandigheden, energie, duurzaamheid en milieu en veel meer. Wetgeving verandert continu. En bedrijven veranderen continu. Zo zijn we druk met de nieuwe Omgevingswet die eraan komt. Dat maakt dit werk super leerzaam, interessant en afwisselend.”

Informatie vertalen 

Die vertaalde informatie komt in Makeonline terecht, het online compliance platform van KWA. In Makeonline borgen bedrijven via verschillende modules of ze voldoen aan de voor hen geldende KAM wet- en regelgeving. Hannah werkt al jaren met plezier en toewijding in het team van Makeonline: “Als het beter kan, dan doen we het ook beter. Dat is juist zo leuk. We zetten samen een prachtig eindproduct neer. Deadlines halen we door te werken als team. We zoeken iemand die hier ook enthousiast over wordt en de lat net als wij een stukje hoger wil leggen.”

Rol als milieuadviseur

Naast het Makeonline team, adviseert Hannah in haar andere rol bedrijven als milieuadviseur: “Ik werk bijvoorbeeld aan een vergunningaanvraag voor een zuivelfabrikant. Alle milieuaspecten komen in zo’n aanvraag aan bod: afvalwater, geur, geluid en dergelijke. Ik stem af met de klant welke gegevens er nodig zijn, overleg met de omgevingsdienst, bewaak de projectafspraken. Alles wat nodig is om samen met de klant een goede vergunning aan te vragen voor de toekomst. Het leuke van dit werk is dat je met allerlei mensen en instanties te maken hebt, dingen coördineert en regelt. Je moet een brede kennis hebben en het leuk vinden alle informatie te stroomlijnen. Je KWA-collega’s naast je: we hebben specialisten zoals bodem, geluid, arbo, energie in huis. Je kunt met iedereen sparren en gebruik maken van hun inhoudelijke kennis. Je doet het zeker niet alleen!”

Hannah is op zoek naar een nieuwe collega en vertelt je graag in een live gesprek meer over haar werk en dat van de nieuwe collega.  Wil je meer weten? Neem dan contact op met Hannah via ham@kwa,nl of met Jette Muijsson, teamleider Milieu via jm@kwa.nl  

Word jij onze collega?

 • Je vindt het een uitdaging om complexe wet- en regelgeving zó te vertalen en begrijpelijk te maken dat onze klanten weten wat ze moeten doen
 • Je legt graag contact, met klanten, collega’s, omgevingsdiensten en andere stakeholders, je bent een ondernemend type
 • Je helpt bedrijven bij milieuvraagstukken en vergunningen, pluist zaken uit tot in detail. Samen met je collega’s natuurlijk

Wij bieden jou

 • een afwisselende en dynamische functie, met alle ruimte voor samenwerken en blijven leren
 • een grote mate van verantwoordelijkheid en zelfstandigheid
 • je werkt voor aansprekende klanten, met korte lijnen en in een platte organisatie
 • opleidingen, ontwikkelingsmogelijkheden en een persoonlijke mentor
 • thuiswerken, flexibele tijden, parttime werken, zelf je vakantiedagen plannen, kan allemaal bij ons
 • ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën, jouw goede ideeën helpen ons verder
 • de mogelijkheid om mede-eigenaar te worden van KWA, waarbij je samen met je collega’s het beleid en de richting van KWA bepaalt
 • uiteraard een (reis)kostenvergoeding, pensioenregeling en goede arbeidsvoorwaarden

Over KWA Bedrijfsadviseurs

Wij zijn KWA, een mooi bedrijf van 70 enthousiaste professionals die elke dag bezig zijn met het oplossen van vragen van onze klanten. Sterker nog: wij brengen de klant bij de oplossing. KWA brengt helderheid in het woud van regelgeving op het vlak van milieu, veiligheid en energie.

KWA geeft advies en ondersteunt op veel aspecten binnen bedrijven (energie, water, arbo, milieu, veiligheid, kwaliteitsvraagstukken etc.). Wij ontzorgen onze klanten met onze expertise: in compliance komen en blijven, realiseren van (technische) projecten, CO2-reductiestrategie en -implementatie en het veiliger maken van de werkomgeving.

Onze klanten zijn bedrijven die net als wij willen ondernemen en daarin succesvol (en gelukkig) willen zijn. De technische vraagstukken van onze klanten die daarbij ontstaan, voorzien wij van oplossingen. Daarbij helpen we ook bij het meedenken over toekomstige aanpassingen en investeringen in hun processen. Zo kunnen onze klanten continu verbeteren en zo gunstig en duurzaam mogelijk ontwikkelen. Op die manier ontstaan langdurige relaties, gebaseerd op wederzijds vertrouwen.

Onze klanten

KWA werkt voor de middelgrote en grote bedrijven in Nederland, in sectoren zoals staal, (petro)chemie, levensmiddelen, farma, (tank)opslag, afval, verpakkingen, etc. Met bekende namen, maar mogelijk ook bedrijven waar je nog niet eerder van hebt gehoord. Meer dan 95% van onze opdrachtgevers komt bij ons terug omdat ze graag met ons samenwerken.

Ieder van ons is vrij om zelfstandig of samen te werken en we gunnen elkaar de vrijheid ons vak met passie uit te oefenen. Ieder is zelf verantwoordelijk voor het eigen succes én het gezamenlijke resultaat. We ondersteunen elkaar oprecht daarbij. We bieden ruimte voor het nemen van initiatief en het tonen van lef. We stimuleren, waarderen en helpen elkaar. Leiderschap komt uit elke medewerker en samen maken we dat mogelijk. We geloven in een levenslange ontwikkeling van ons vakmanschap en in onze groei als mens.

Vragen en solliciteren

In je motivatie zien wij graag terug waarom jij denkt dat jij goed in ons team en bij KWA past. Mail je uitgebreide motivatie en cv naar Geertruida de Weger (HR manager) via sollicitatie@kwa.nl

Vragen over het werken als Adviseur Milieu? Neem contact op met Hannah Meijer of Jette Muijsson. Jette is bereikbaar via jm@kwa.nl of 033 422 13 00 en Hannah Meijer via ham@kwa.nl of 033 422 1300.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.