(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

Akoestisch Adviseur

Heb je een leuke baan, maar ontbreekt de uitdaging? Zoek je een bijzonder bedrijf waar jij het verschil kunt maken? En wil je werken voor bekende en minder bekende bedrijven? Wegens succes zijn wij op zoek naar uitbreiding van ons team. Wij hebben jou nodig!

Werk-/denkniveau: junior/medior
Uren per week: minimaal 32 uur per week
Werkgebied: Nederland (op locatie bij de klant) en KWA kantoor in Amersfoort of thuis

'Ga jij het dak op voor ons?'

Buienradar checken voordat je naar de klant vertrekt? Voor Rob Trenning heel logisch. Hij is Akoestisch Adviseur en staat regelmatig op het dak van fabrieken en bedrijven om geluidsmetingen te doen. Maar niet bij windkracht 7 of in de stromende regen.

“Ik ben heel vrij in mijn werk”, zegt Rob, “geen manager die mij vertelt hoe ik mijn werk moet doen terwijl die geen verstand van geluid heeft. Ik heb rechtstreeks contact met mijn klanten. Ze bellen me als er weer een geluidsonderzoek moet komen. Of ik krijg een vraag via een collega, voor een milieuvergunning bijvoorbeeld. Vrijheid is belangrijk voor mij. Ik plan mijn eigen agenda, bekijk zelf wanneer ik waar heen ga. Natuurlijk wel in overleg met mijn teamleider en collega’s. Voor mij is deze functie de ideale combinatie van buiten zijn én op kantoor werken. Op zo’n klantendag kom ik makkelijk aan de 10.000 stappen. Soms sta ik niet op het dak maar op de werkvloer, want we doen ook Arbo-onderzoek naar geluid. Kortom, afwisseling genoeg in dit vak.”

Louis van Deutekom: “Zien, horen en ruiken hoe iets gemaakt wordt”

Ben jij fan van het tv-programma How It's Made op Discovery? Let dan op want wij hebben de ideale baan voor jou, zegt Louis van Deutekom: “Als jij Akoestisch Adviseur wordt bij ons krijg je de kans How It’s Made lijfelijk te ervaren. Je ruikt, voelt, hoort en ziet hoe dingen worden gemaakt in een fabriek.”

Louis is adviseur in een andere hoek dan geluid, maar wel met raakvlakken: “Ik hou me onder andere bezig met lucht- en geurvragen. Geluids- en luchtonderzoeken lopen vaak samen op, vandaar mijn inbreng. Samen met de Akoestisch Adviseur bekijken we hoe een klant aan de wettelijke eisen kan voldoen. Daarin zijn we zoveel mogelijk creatief, binnen de regels natuurlijk. Een voorbeeld: kan er een extra gaswasser bij? En hoe stil moet deze zijn? Of is het noodzakelijk om de bestaande gaswassers aan te passen? Of zijn er nog ander mogelijkheden?”

Kwaliteit van je werk staat voorop: “Je bent heel vrij in je werk bij KWA maar vraag wel op tijd om hulp en advies aan je collega’s, stem zaken goed af. En kijk breder dan alleen je eigen onderzoek naar geluid, denk mee met de klant, wat zijn de mogelijkheden op het gebied van milieu, welke oplossingen helpen hem verder? Juist dat maakt het werk razend interessant.”

Monique Soeters: “Samen sparren en oplossingen vinden is het allerleukste van mijn werk”

Monique Soeters ondersteunt bedrijven met vergunningsaanvragen: “En daar horen geluidsonderzoeken bij. Een bedrijf wil uitbreiden met een nieuwe productielijn bijvoorbeeld, of iets aanpassen op de locatie. Dan is er geluidsonderzoek nodig. Soms kan Rob dat achter zijn bureau af qua berekeningen. En soms gaat hij op pad om metingen te doen.”

Hoe dan ook, geluidsonderzoek is teamwork. Monique en de opdrachtgever zorgen voor de voorbereiding, zodat Rob direct aan de slag kan. Voorbeelden: draait een machine ook ’s nachts of gaat die uit? Waar precies komt de nieuwe productielijn te staan? Alles wordt zoveel mogelijk in kaart gebracht, zodat Rob efficiënt zijn ding kan doen.

“Rob schrijft zijn rapport en ik ben de kritische tegenlezer. Ik kijk of ik het begrijp als relatieve leek, en dus of bijvoorbeeld een omwonende het ook begrijpt. We kijken of het rapport antwoord geeft op de vraag, en of de context goed wordt weergegeven. Zelf vind ik dat intensief samenwerken het allerleukste van mijn werk. Optimaal voorbereiden, samen antwoorden vinden bij problemen, samen sparren en nieuwe ideeën opdoen”, besluit Monique.

Hoe verloopt een typische dag van de Akoestisch Adviseur?

9.00 uur

Rob arriveert in Lutjewinkel, Oldenzaal of Rotterdam (onze klanten zitten in heel Nederland). Mét al zijn meetapparatuur. Na een bak koffie en een babbel met zijn contactpersoon in het bedrijf, hijst onze adviseur zich in de beschermingsmiddelen, inclusief helm, haarnetje (dat vooral in de food-industrie), speciale schoenen, oordoppen enzovoorts.

10.00 uur

Hij staat op het dak van de locatie om zijn metingen te doen. Gelukkig kan Rob zijn bevindingen rechtstreeks in de iPad invoeren, in plaats van te worstelen met papier en potlood. KWA heeft een speciaal rekenprogramma voor geluidsmetingen ontwikkeld.

14.30 uur

Na een dagdeel metingen doen, zit de opdracht erop. Hoewel, soms blijkt een bepaalde installatie net niet te draaien op zijn dag, zal je zien. Dan moet de adviseur nog een keer terugkomen. Dit alles wordt besproken met de contactpersoon van het bedrijf.

15.00 uur

Naar huis of naar kantoor? Wat het handigst is op dat moment. Alle metingen moeten worden uitgewerkt in een rapport en of Rob dat nu op kantoor doet, of thuis, dat is aan hem. Hij vindt het belangrijk om te sparren met collega’s en dus rijdt hij nog even naar de villa in Amersfoort.

Wie zoeken wij?

 • Iemand die graag buiten is
 • En regelmatig achter de laptop zitten ook helemaal ok vindt
 • Iemand zonder hoogtevrees, serieus
 • Iemand die snel contact legt met anderen, met klanten, met collega’s
 • Een zelfstandig persoon, die zelf beslissingen neemt maar ook feedback vraagt aan collega’s en klanten
 • Voel je aan dat je nog niet zo zelfstandig bent? Neem toch contact op, je krijgt begeleiding van Rob

Wat krijg je ervoor terug?

 • Vrijheid om zelf je dag in te delen
 • Veel frisse lucht
 • Begeleiding van ervaren rotten in het vak
 • Ontmoetingen met allerlei mensen binnen het Nederlands bedrijfsleven
 • Je werkomgeving horen, zien en ruiken
 • Een prima salaris plus certificaten van en zeggenschap bij KWA (na 1 jaar dienstverband)
 • Geweldige collega’s
 • Gratis lunch en deelname aan ons sportprogramma
 • En nog veel meer, dat hoor je tijdens het kennismakingsgesprek

Over KWA Bedrijfsadviseurs

Wij zijn KWA, een mooi bedrijf van 70 enthousiaste professionals die elke dag bezig zijn met het oplossen van vragen van onze klanten. Sterker nog: wij brengen de klant bij de oplossing. KWA brengt helderheid in het woud van regelgeving op het vlak van milieu, veiligheid en energie.

KWA geeft advies en ondersteunt op veel aspecten binnen bedrijven (energie, water, arbo, milieu, veiligheid, kwaliteitsvraagstukken etc.). Wij ontzorgen onze klanten met onze expertise: in compliance komen en blijven, realiseren van (technische) projecten, CO2-reductiestrategie en -implementatie en het veiliger maken van de werkomgeving.

Onze klanten zijn bedrijven die net als wij willen ondernemen en daarin succesvol (en gelukkig) willen zijn. De technische vraagstukken van onze klanten die daarbij ontstaan, voorzien wij van oplossingen. Daarbij helpen we ook bij het meedenken over toekomstige aanpassingen en investeringen in hun processen. Zo kunnen onze klanten continu verbeteren en zo gunstig en duurzaam mogelijk ontwikkelen. Op die manier ontstaan langdurige relaties, gebaseerd op wederzijds vertrouwen.

KWA werkt voor de middelgrote en grote bedrijven in Nederland, in sectoren zoals staal, (petro)chemie, levensmiddelen, farma, (tank)opslag, afval, verpakkingen, etc. Met bekende namen, maar mogelijk ook bedrijven waar je nog niet eerder van hebt gehoord.

Ieder van ons is vrij om zelfstandig of samen te werken en we gunnen elkaar de vrijheid ons vak met passie uit te oefenen. Ieder is zelf verantwoordelijk voor het eigen succes én het gezamenlijke resultaat. We ondersteunen elkaar oprecht daarbij. We bieden ruimte voor het nemen van initiatief en het tonen van lef. We stimuleren, waarderen en helpen elkaar. Leiderschap komt uit elke medewerker en samen maken we dat mogelijk.

We geloven in een levenslange ontwikkeling van ons vakmanschap en in onze groei als mens.

Vragen en solliciteren

In je motivatie zien wij graag uitgebreid terug waarom jij denkt dat jij goed in ons team en bij KWA past. Stuur je mail met uitgebreide motivatie en cv naar Geertruida de Weger (P&O-adviseur) via sollicitatie@kwa.nl.

Bij vragen over de inhoud van deze vacature neem je contact op met Jette Muijsson (teamleider Milieu en omgeving ). Jette is bereikbaar via e-mail (jm@kwa.nl) of telefonisch (033 422 13 79).

Geen acquisitie!