(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

Adviseur Bodem

Wij zoeken een nieuwe collega bij de afdeling Milieu: een adviseur Bodem. Heb jij verstand van wet en regelgeving, of wil je dat leren, en heb je belangstelling voor het voorbereiden en begeleiden van bodemonderzoeken/saneringen of omgekeerd: weet jij hoe een bodemonderzoek uitgevoerd en geïnterpreteerd moet worden en wil je je verdiepen in milieuwet- en regelgeving? Wil je je inzetten om bedrijven te ondersteunen in hun ondernemerschap binnen wet- en regelgeving, dan is deze baan bij KWA je kans.

Werk-/denkniveau: HBO+ en Ervaring: liefst minimaal 3 jaar werkervaring binnen het werkgebied Milieu en/of Bodem
Uren per week: minimaal 32 uur per week
Werkgebied: heel Nederland, op locatie bij de klant en het KWA-kantoor in Amersfoort en vanuit huis.

“Je voelt je als Adviseur Bodem net een detective”

Suzanne Por is, samen met haar andere bodemcollega’s, Adviseur Bodem bij KWA. Zij is vooral bezig met bodembescherming, bodemonderzoek en bodemsanering. “Bij de uitvoering van bodemonderzoek ben ik eigenlijk als een soort detective aan het werk”, vindt Suzanne.

Detective? “Ja, de uitdaging voor mij is ‘het wie, wat en waar’ uit te zoeken’. Hiermee bedoel ik het achterhalen waar en welke verontreinigingen in de bodem kunnen voorkomen en hoe deze daar terecht gekomen zijn. Soms net een Cluedo-spel, waarbij ik zorgvuldig de stukjes informatie op zijn plek leg. Die stukjes informatie krijg ik door oude archieven door te spitten, het ondervragen van oud-gebruikers en huidige gebruikers van de onderzoekslocatie, de waarnemingen door veldwerkers die op de locatie bodemmonsters nemen en resultaten uit laboratorium”, legt Suzanne uit.

Zij doet dat uitzoekwerk in opdracht van bedrijven. Denk hierbij aan uitbreidingsplannen, locatieontwikkeling, strategische advies bij aan- en verkoop en vergunningsaanvragen.

Ruimte houden voor onverwachte ontwikkelingen

Met alle informatie uit de archieven en uit de gesprekken, waarnemingen van de veldwerkers en lab-resultaten gaat Suzanne verder aan de slag en werkt ze aan haar rapport: “Normaal gesproken heb ik meer dan 10 projecten onder me in allerlei stadia. Dat vereist dus veel schakelen. In mijn agenda moet ik echt genoeg ruimte houden voor onverwachte ontwikkelingen. Dat maakt mijn werk ook zo leuk. Een week loopt eigenlijk altijd anders dan gepland.”

Maar je doet meer dan alleen bodemonderzoek? “Ja, soms is het ook nodig dat een bodemverontreiniging gesaneerd moet worden. Ik verzorg dan het hele traject dat hiervoor nodig is. Van het opstellen van een saneringsplan, aanvragen van de juiste vergunningen, communicatie met saneringsaannemer, aansturen van de milieukundige begeleider tot aan het opstellen van een evaluatierapport”, vertelt Suzanne verder.

Maar het voorkomen van bodemverontreiniging is toch ook belangrijk? “Juist heel belangrijk, nog steeds komen er nieuwe verontreinigingen in de bodem. Voor bedrijven voer ik ook bodemrisicochecks uit. Hiervoor ga ik naar de klant toe. Samen met de klant lopen wij over het hele fabrieksterrein en bekijken dan welke maatregelen zij hebben genomen om een bodemverontreiniging te voorkomen. Als deze maatregel onvoldoende is, geef ik de klant praktische oplossingen. Dat verwerk ik later ook in een rapport.”

Wij zoeken een nieuwe collega

Ben jij dat? Dan ben je:

  • Flexibel en analytisch aangelegd
  • Ervaren als adviseur Bodem en nog belangrijker: je hebt passie voor je vak
  • Heb je nog geen ervaring als adviseur Bodem en ben je wel enthousiast? Laat je niet afschrikken, wij gaan graag in gesprek!
  • Sociaal, je praat net zo makkelijk met de directeur als met de veldwerker én met je collega’s
  • Je ben een onderzoekend mens, je zoekt graag dingen ‘tot de bodem’ uit, en nog verder…

Wat krijg je hiervoor terug?

  • Begeleiding door het team Milieu en omgeving
  • Zeer gemotiveerde collega’s waarmee je veel gaat sparren
  • Kans om je te ontwikkelen tot een echte expert op jouw gebied
  • Je ervaart de Nederlandse industrie van binnenuit
  • Vrijheid in je werk, zelf je balans creëren in thuis of op kantoor werken, verlof inplannen, er kan veel bij KWA

Over KWA Bedrijfsadviseurs

Wij zijn KWA, een mooi bedrijf van 70 enthousiaste professionals die elke dag bezig zijn met het oplossen van vragen van onze klanten. Sterker nog: wij brengen de klant bij de oplossing. KWA brengt helderheid in het woud van regelgeving op het vlak van milieu, veiligheid en energie.

KWA geeft advies en ondersteunt op veel aspecten binnen bedrijven (energie, water, arbo, milieu, veiligheid, kwaliteitsvraagstukken etc.). Wij ontzorgen onze klanten met onze expertise: in compliance komen en blijven, realiseren van (technische) projecten, CO2-reductiestrategie en -implementatie en het veiliger maken van de werkomgeving.

Onze klanten zijn bedrijven die net als wij willen ondernemen en daarin succesvol (en gelukkig) willen zijn. De technische vraagstukken van onze klanten die daarbij ontstaan, voorzien wij van oplossingen. Daarbij helpen we ook bij het meedenken over toekomstige aanpassingen en investeringen in hun processen. Zo kunnen onze klanten continu verbeteren en zo gunstig en duurzaam mogelijk ontwikkelen. Op die manier ontstaan langdurige relaties, gebaseerd op wederzijds vertrouwen.

Wij zijn met z'n allen eigenaar van ons bedrijf, 90% van de KWA-ers heeft certificaten, en dat betekent dat je invloed kunt uitoefenen op het beleid en dat iedereen profiteert van het rendement. 

Onze klanten

KWA werkt voor de middelgrote en grote bedrijven in Nederland, in sectoren zoals staal, (petro)chemie, levensmiddelen, farma, (tank)opslag, afval, verpakkingen, etc. Met bekende namen, maar mogelijk ook bedrijven waar je nog niet eerder van hebt gehoord. Meer dan 95% van onze opdrachtgevers komt bij ons terug omdat ze graag met ons samenwerken.

Ieder van ons is vrij om zelfstandig of samen te werken en we gunnen elkaar de vrijheid ons vak met passie uit te oefenen. Ieder is zelf verantwoordelijk voor het eigen succes én het gezamenlijke resultaat. We ondersteunen elkaar oprecht daarbij. We bieden ruimte voor het nemen van initiatief en het tonen van lef. We stimuleren, waarderen en helpen elkaar. Leiderschap komt uit elke medewerker en samen maken we dat mogelijk. We geloven in een levenslange ontwikkeling van ons vakmanschap en in onze groei als mens.

Vragen en solliciteren

In je motivatie zien wij graag terug waarom jij denkt dat jij goed in ons team en bij KWA past. Mail je uitgebreide motivatie en cv naar Geertruida de Weger (HR manager) via sollicitatie@kwa.nl

Vragen over het werken als Adviseur Milieu? Neem contact op met Suzanne Por

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.