(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

(Aankomend) Adviseur Arbeidshygiëne

Wil je dagelijks bijdragen aan een gezonde en veilige werkomgeving voor de medewerkers van onze klanten in de industrie? Wil je de uitkomsten van jouw onderzoek vertalen in praktisch advies? Wil je werken voor bekende en minder bekende bedrijven in de industrie? Wegens succes zijn wij op zoek naar uitbreiding van ons team. Wij hebben jou nodig!

Werk-/denkniveau: junior/ medior
Uren per week: minimaal 32 uur
Werkgebied: heel Nederland, op locatie bij de klant en het KWA-kantoor in Amersfoort

“Samen op zoek naar praktische oplossingen, dát is het leukste aan mijn werk bij KWA”

Op de werkvloer bij klanten, daar vind je Richard Garcia regelmatig: “Ik werk als adviseur Arbeidshygiëne en ga, naast mijn werk op kantoor, af en toe de werkvloer op om bijvoorbeeld de blootstelling aan gevaarlijke stoffen in kaart te brengen en vervolgens de klant te helpen bij het nemen van de nodige beheersmaatregelen. De klanten van KWA zitten overal: in de foodsector, verpakkingsindustrie, textielindustrie, chemie, afvalverwerking, heel divers. Medewerkers moeten er veilig en gezond kunnen werken en daar ondersteunen wij bij.”

Diversiteit aan klanten

“De variatie in het werk, de diversiteit aan klanten, de vraagstukken die wij krijgen,” noemt Richard als motivatie voor het werken bij KWA. “Het fijne vind ik dat er geen accountmanagers zitten tussen de klant en de adviseur. Je begeleidt en ondersteunt de klant van het begin tot het eind, dat maakt het zo boeiend.”

Daarnaast is zelf je werkweek indelen, zelf je prioriteiten stellen, de vrijheid die je krijgt bij KWA, ook belangrijk. “Natuurlijk overleg ik ook veel met collega’s, hoe je zaken kunt aanpakken, hoe ik klanten verder kan helpen. Je werkt zelfstandig maar je staat er niet alleen voor. De variatie in het werk is geweldig, ik kom overal, ervaar de industrie in Nederland van binnenuit.”

Leuk om contact te leggen

Hoe ziet een typisch bedrijfsbezoek eruit? “De dag begint met een kort gesprek over de werkzaamheden met de directeur, KAM-coördinator of manager of preventiemedewerker.  Het gaat er informeel aan toe. Daarna gaan we de werkvloer op, ik praat met operators, wat doen ze precies en hoe dan. Dus ja, je vindt het leuk om die contacten te leggen, een sociale inslag hebben. Ook nodig bij het contact met medewerkers, ik leg uit waarom we metingen bij hen persoonlijk doen en hoe belangrijk het voor hen is, ik neem ze helemaal mee in het onderzoek.”

Op interim-basis bij de klant

“Na een aantal weken krijg ik de uitslag van de meetapparatuur van het lab en schrijf ik een rapport met de bevindingen en aanbevelingen. Dat doe ik niet alleen, ik overleg met collega’s en zij lezen kritisch mee. Vervolgens plan ik een terugkoppeling met de klant in om onze bevindingen te bespreken”, beschrijft Richard. “En daarnaast zit ik op interim-basis om de week bij een bedrijf als Arbo-deskundige. Ik voer daar bijvoorbeeld een Risico-Inventarisatie en Evaluatie uit, observeer en adviseer medewerkers en help vragen te beantwoorden. Juist die afwisseling in werkzaamheden maakt het werken bij KWA zo leuk.”

Wie wij zoeken:

  • Je hebt bijvoorbeeld een opleiding Integrale Veiligheidskunde afgerond en misschien al wat ervaring. Geen ervaring? Geen probleem, wij leiden je op
  • Je hebt affiniteit met gevaarlijke stoffen en chemicaliën (je bent dus goed in scheikunde)
  • Je bent sociaal aangelegd, legt gemakkelijk contact met collega’s en klanten
  • Je gaat op pad naar onze klanten, een rijbewijs is daarom handig
  • Regelmatig zit je achter de laptop rapporten uit te werken, dat vind je minstens net zo belangrijk als bedrijven bezoeken

Wij bieden jou:

  • Een opleiding tot het vak van Adviseur Arbeidshygiëne
  • Hou je van jezelf ontwikkelen en neem je graag initiatief, dan pas je zeker bij ons
  • Je gaat het bedrijfsleven in Nederland van binnenuit ervaren en ziet hoe producten worden gemaakt
  • We zijn een platte organisatie en dat betekent dat jij als adviseur van a tot z de klant begeleidt. Natuurlijk met ondersteuning van je collega’s
  • Thuiswerken, flexibele tijden, parttime werken, zelf je vakantiedagen plannen. Zolang je het afstemt met collega’s, is het prima

Over KWA Bedrijfsadviseurs

Wij zijn KWA, een mooi bedrijf van 70 enthousiaste professionals die elke dag bezig zijn met het oplossen van vragen van onze klanten. Sterker nog: wij brengen de klant bij de oplossing. KWA brengt helderheid in het woud van regelgeving op het vlak van milieu, veiligheid en energie.

KWA geeft advies en ondersteunt op veel aspecten binnen bedrijven (energie, water, arbo, milieu, veiligheid, kwaliteitsvraagstukken etc.). Wij ontzorgen onze klanten met onze expertise: in compliance komen en blijven, realiseren van (technische) projecten, CO2-reductiestrategie en -implementatie en het veiliger maken van de werkomgeving.

Onze klanten zijn bedrijven die net als wij willen ondernemen en daarin succesvol (en gelukkig) willen zijn. De technische vraagstukken van onze klanten die daarbij ontstaan, voorzien wij van oplossingen. Daarbij helpen we ook bij het meedenken over toekomstige aanpassingen en investeringen in hun processen. Zo kunnen onze klanten continu verbeteren en zo gunstig en duurzaam mogelijk ontwikkelen. Op die manier ontstaan langdurige relaties, gebaseerd op wederzijds vertrouwen.

KWA werkt voor de middelgrote en grote bedrijven in Nederland, in sectoren zoals staal, (petro)chemie, levensmiddelen, farma, (tank)opslag, afval, verpakkingen, etc. Met bekende namen, maar mogelijk ook bedrijven waar je nog niet eerder van hebt gehoord.

Ieder van ons is vrij om zelfstandig of samen te werken en we gunnen elkaar de vrijheid ons vak met passie uit te oefenen. Ieder is zelf verantwoordelijk voor het eigen succes én het gezamenlijke resultaat. We ondersteunen elkaar oprecht daarbij. We bieden ruimte voor het nemen van initiatief en het tonen van lef. We stimuleren, waarderen en helpen elkaar. Leiderschap komt uit elke medewerker en samen maken we dat mogelijk.

We geloven in een levenslange ontwikkeling van ons vakmanschap en in onze groei als mens.

Vragen en solliciteren

In je motivatie zien wij graag uitgebreid terug waarom jij denkt dat jij goed in ons team en bij KWA past. Stuur je mail met uitgebreide motivatie en cv naar Geertruida de Weger (P&O-adviseur) via sollicitatie@kwa.nl.

Bij vragen over de inhoud van deze vacature neem je contact op met Jildou de Jong (teamleider Arbo en Veiligheid). Jildou is bereikbaar via e-mail (lge@kwa.nl) of telefonisch (033 422 13 72).

Geen acquisitie!