(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

Adviseur proces- en afvalwater industrie

Hybride

Adviseur proces- en afvalwater industrie

Jouw baan

Jij speelt een sleutelrol bij bedrijven in het vormgeven van duurzame oplossingen in de waterzuivering. Je gaat verder dan alleen het optimaliseren van waterzuiveringen: je hebt visie en begeleidt bedrijven bij het behandelen van hun afvalwater op de meest effectieve en toekomstgerichte manier. Daarnaast geef je hen advies om het watergebruik in de productieprocessen te verminderen.

Je verkent actief de markt, ziet kansen en bouwt relaties op met klanten om hen te ondersteunen in het realiseren van hun ambities op het gebied van waterbeheer. Jij bent de expert die niet alleen problemen oplost, maar ook vooruitkijkt naar mogelijkheden. Met jouw kennis en inzicht zorg je ervoor dat klanten niet alleen voldoen aan de huidige normen, maar ook voorbereid zijn op de toekomstige uitdagingen.

Achtergronden

Het efficiënt gebruik van water en het steeds verder zuiveren van afvalwater wordt steeds belangrijker voor bedrijven. De Europese wetgeving heeft vastgesteld dat bedrijven steeds meer maatregelen moeten nemen om het watergebruik terug te dringen of afvalwater vergaand te zuiveren. Dit betekent het efficiënt gebruik van water en het toepassen van slimme technieken om water te besparen of te zuiveren. Deze vragen krijgen wij steeds vaker van onze klanten. Voor jou als (afval)waterspecialist een mooie uitdaging om je kennis in te zetten en onze klanten te helpen om tot betere oplossingen te komen.

Een concreet voorbeeld

Een mooi voorbeeld is een project bij een plasticrecyclingbedrijf. Zij willen een waterzuivering om proceswater te zuiveren en weer te hergebruiken voor het proces om het drinkwaterverbruik zo laag mogelijk te houden. Je kijkt hierbij naar de technologische mogelijkheden om het proceswater te zuiveren, maar ook naar het kostenaspect. Jij zet jouw netwerk in om de juiste leveranciers bij de klus te betrekken om uiteindelijk een ontwerp te maken voor het bedrijf.

Met jouw ervaring leid je proactief het proces en begeleid je het proces om de juiste stappen te doorlopen. Jij bent daarin ook de schakel richting het bevoegde gezag. Met je medecollega’s kijk je naar de wetgeving en geef je input om een vergunning aan te vragen of een melding te doen.

KWA maakt 2050 mogelijk!

Onze klanten, het bedrijfsleven in Nederland, staan voor een grote en complexe verbouwing. Zij moeten verduurzamen om in de toekomst op een verantwoorde wijze bestaansrecht te hebben. Ook de maatschappij en (geo)politiek eisen een verduurzamingstransitie: volledig circulair, klimaatneutraal en gifvrij, uiterlijk in 2050.

Wij, als KWA, zijn intrinsiek gemotiveerd onze klanten bij die grote verbouwing de weg te wijzen en hen bij de oplossing te brengen voor hun probleem. Onze visie is, om met de verduurzaming van de bedrijfsprocessen van onze klanten, impact te maken op de verduurzaming van Nederland.

KWA werkt voor de middelgrote en grote bedrijven in Nederland in sectoren, zoals staal, (petro)chemie, levensmiddelen, farma, (tank)opslag, afval, verpakkingen, etc. Met bekende namen, maar mogelijk ook bedrijven waar je nog niet eerder van hebt gehoord. Meer dan 95% van onze opdrachtgevers komt bij ons terug, omdat ze graag met ons samenwerken. Hier meer over KWA. 

Fun

Bij KWA is er volop ruimte voor ontspanning en we vinden het belangrijk dat je lekker in je vel zit en gezond blijft. Zo kun je aansluiten bij onze vitaliteitstrainingen om bezig te zijn met voeding, beweging, mentaal welzijn en rust. Daarnaast organiseert onze activiteitencommissie allerlei leuke activiteiten en feestjes om samen met je collega’s te genieten en te ontspannen.

Jouw team 

Jij werkt nauw samen met de vakinhoudelijke KWA-specialisten. Als adviseur maak je deel uit van een hecht team en ben je de schakel tussen de klanten, collega’s, wetgeving en technische toepassingen. Jij bouwt mee aan de vakgroep Water om meer klanten een bredere oplossing aan te kunnen bieden, zodat zij zich kunnen verduurzamen op het gebied van water.

Ben jij onze nieuwe collega?

 • Jij bent een praktische en gemotiveerde doener, met een gemotiveerde werklust
 • Jij hebt HBO werk- en denkniveau en een aantal jaren ervaring op het gebied van afvalwater
 • Jij hebt bij voorkeur een afgeronde technische of chemisch-technologische opleiding (milieukunde, chemische technologie, procestechnologie of vergelijkbaar)
 • Jij luistert goed en vertaalt de klantvraag naar een goed werkende praktijkoplossing
 • Jij houdt de balans houden tussen kritische en analytisch zijn versus het bieden van pragmatische oplossingen voor de klant
 • Jij hebt ervaring met meerdere afvalwaterzuiveringstechnieken en weet de voor- en nadelen per techniek

Wat bieden wij jou? 

 • Een dynamische functie, met alle ruimte voor samenwerken en blijven leren
 • Een goede werksfeer in een heel collegiaal bedrijf. We besteden veel aandacht aan onderlinge relaties en het inzetten van elkaars talenten
 • Een grote mate van verantwoordelijkheid voor aansprekende klanten
 • Zelfstandig werken met ruimte voor je eigen werk(dag)indeling
 • Opleidingen, ontwikkelingsmogelijkheden en een persoonlijke mentor
 • Thuiswerken, flexibele tijden, parttime werken, zelf je vakantiedagen plannen. Zolang je het afstemt met collega’s is het jouw keuze

Meer over onze arbeidsvoorwaarden op werkenbijkwa.nl

Vragen? 

Vragen over het werken als Senior adviseur proces- en afvalwater? Neem contact op met Klaas de Jong (teamleider Energie- en procestechniek).

Solliciteer direct

Solliciteren

In je motivatie zien wij graag uitgebreid terug waarom jij denkt dat jij goed in ons team en bij KWA past. Stuur je mail met motivatie en cv naar Geertruida de Weger (P&O-adviseur) via sollicitatie@kwa.nl

Geen acquisitie!

Solliciteer direct