(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

Ondernemend jurist milieu

Hybride

Ondernemend jurist milieu

Hou jij van een uitdaging? We zoeken een adviseur Milieu met juridische affiniteit

Makeonline groeit hard en we zoeken een collega die mee wil groeien. Jij krijgt een baan met veel zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, vrijheid en veel opleidings – en ontwikkelmogelijkheden.

De baan

We zoeken iemand die goed thuis is (of dat wil worden) in zowel de Nederlandse als de Europese wetgeving. Daar hebben bedrijven mee te maken bij de start of continuering van hun productiebedrijf. Denk aan wet- en regelgeving op het gebied van arbeidsomstandigheden en milieu.  We kunnen de wet- en regelgeving voor onze klanten niet leuker maken,  maar wél makkelijker te begrijpen en precies daar is de KWA’er op z’n best.

Makeonline - een door KWA ontworpen online platform - helpt bedrijven te voldoen aan wet- en regelgeving. Wij, de Makeonliners, werken samen met onze klanten aan continue verbetering van dit platform en deze samenwerking met de klant is uniek: de klanten maken ons en het platform elke dag beter en dat geven we dan weer terug. Zo ontzorgen we de op Makeonline geabonneerde bedrijven.

Mooi werkvoorbeeld

Een mooi voorbeeld daarvan is de koekjesfabriek waarvoor wij werken. Zij willen een nieuwe productielijn plaatsen en hebben ons gevraagd hoe ze dit moeten regelen. In dit proces zie je hoe de wetgeving in praktijk gebracht wordt en word je meteen betrokken bij het aanvragen van een vergunning. We zien daarin dat een combinatie tussen commercie en kennis werkt. Onze technische experts werken ook mee in dit project en daarbij staat duurzaamheid steeds vaker op nummer 1.

Je werkzaamheden bestaan uit:

 • Het samen met de klant inventariseren welke wet- en regelgeving voor het bedrijf van toepassing is
 • Het bijhouden van ontwikkelingen in wet- en regelgeving en deze vertalen naar voor de klant begrijpelijke taal, samen met specialisten van andere vakgebieden
 • Het actualiseren en verwerken van wet- en regelgeving in ons softwareplatform Makeonline
 • Het beantwoorden van klantvragen op het gebied van wet- en regelgeving

Daarnaast kunnen je werkzaamheden bestaan uit:

 • Het beoordelen van de bedrijfssituatie van de klant: is er sprake van een vergunningplicht en aan welke regels moet de klant voldoen?
 • Het ondersteunen van bedrijven bij het oplossen van milieuvraagstukken zoals bij milieuvergunningsaanvragen en milieuproblemen. Dit doe je uiteraard niet alleen maar samen met andere (milieu) adviseurs van KWA
 • Bij KWA leer je jou de weg in het woud van wet- en regelgeving waardoor jij het mogelijk maakt dat de klant kan ondernemen binnen de geldende milieuregels

Je wordt niet alleen ingeroepen als er problemen zijn. Meer en meer realiseren (startende) ondernemingen dat er expertise nodig is om te produceren. Jij wordt betrokken als een onderneming start en begeleidt de klant naar productie. Je hoeft het natuurlijk niet allemaal zelf te bedenken: KWA is een kenniscentrum. Je bent het KWA-boegbeeld naar de klant. 

Als je bij ons komt werken gaan we samen kijken naar jouw talenten en wat je leuk vind om te doen, daarbij word je begeleid door een mentor en kan je al snel aan de slag met je eigen werkzaamheden voor Makeonline en binnen team Milieu. Je hebt direct contact met collega’s van het Makeonline en het team Milieu, met collega-adviseurs uit andere teams en onze klanten. Je bouwt mee aan de organisatie rondom Makeonline en denkt mee over verbeteringen. Je bent betrokken bij de totaaldoelstellingen en het beleid van ons bedrijf.

Jouw team

Je komt terecht in een multidisciplinair team met gedreven junior, medior en senior generalisten met ieder een eigen specialisatie. 
Binnen Team Milieu krijgen we te maken met alle vraagstukken over het milieu of de ‘omgeving’. Denk hierbij aan vergunningsaanvragen, PGS-toetsen, ZZS-stoffen, omgevingswet, bouw en bodem. We ondersteunen bedrijven van de eerste vraag tot en met de afronding en implementatie van de opdracht. Vaak via projecten, maar ook gedetacheerd bij klanten. 

Ons motto in een paar woorden: ontzorgen, praktisch maken, helpen, verbinden, humor en plezier. Er zijn veel ontwikkelmogelijkheden en je eigen werkplezier en je bijdrage aan het team staan steeds centraal. 
Je komt in een interessante en dynamische omgeving waar je samenwerkt met de klant en collega’s. 

Onze klanten

KWA werkt voor de middelgrote en grote bedrijven in Nederland, in sectoren zoals staal, (petro)chemie, levensmiddelen, farma, (tank)opslag, afval, verpakkingen, etc. Met bekende namen, maar mogelijk ook bedrijven waar je nog niet eerder van hebt gehoord. Meer dan 95% van onze opdrachtgevers komt bij ons terug omdat ze graag met ons samenwerken. Hier meer over KWA. 

Ieder van ons is vrij om zelfstandig of samen te werken en we gunnen elkaar de vrijheid ons vak met passie uit te oefenen. Ieder is zelf verantwoordelijk voor het eigen succes én het gezamenlijke resultaat. We ondersteunen elkaar oprecht daarbij. We bieden ruimte voor het nemen van initiatief en het tonen van lef. We stimuleren, waarderen en helpen elkaar. Leiderschap komt uit elke medewerker en samen maken we dat mogelijk. We geloven in een levenslange ontwikkeling van ons vakmanschap en in onze groei als mens.

Fun

Bij KWA is er volop ruimte voor ontspanning en we vinden het belangrijk dat je lekker in je vel zit en gezond blijft. Zo kun je aansluiten bij onze vitaliteitstrainingen om bezig te zijn met voeding, beweging, mentaal welzijn en rust. Daarnaast organiseert onze activiteitencommissie allerlei leuke activiteiten en feestjes om samen met je collega’s te genieten en te ontspannen.

Ben jij onze nieuwe collega? 

 • Je vindt het een uitdaging om complexe wet- en regelgeving zó te vertalen en begrijpelijk te maken dat onze klanten weten wat ze moeten doen
 • Je legt graag contact, met klanten, collega’s, omgevingsdiensten en andere stakeholders, je bent een ondernemend type
 • Je helpt bedrijven bij milieuvraagstukken en vergunningen, pluist zaken uit tot in detail. Samen met je collega’s natuurlijk

Wat bieden wij jou? 

 • Een afwisselende en dynamische functie, met alle ruimte voor samenwerken en blijven leren
 • Een grote mate van verantwoordelijkheid en zelfstandigheid
 • je werkt voor aansprekende klanten, met korte lijnen en in een platte organisatie
 • Opleidingen, ontwikkelingsmogelijkheden en een persoonlijke mentor
 • Thuiswerken, flexibele tijden, parttime werken, zelf je vakantiedagen plannen, kan allemaal bij ons
 • Ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën, jouw goede ideeën helpen ons verder
 • De mogelijkheid om mede-eigenaar te worden van KWA, waarbij je samen met je collega’s het beleid en de richting van KWA bepaalt
 • Uiteraard een (reis)kostenvergoeding, pensioenregeling en goede arbeidsvoorwaarden

Vragen?

Vragen over het werken als Adviseur Milieu? Neem contact op met Hannah Meijer of teamleider Jette Muijsson. Of lees hier waarom Hannah haar werk zo super leerzaam, interessant en afwisselend vindt.

Solliciteer direct

Solliciteren

In je motivatie zien wij graag uitgebreid terug waarom jij denkt dat jij goed in ons team en bij KWA past. Stuur je mail met motivatie en cv naar Geertruida de Weger (P&O-adviseur) via sollicitatie@kwa.nl

Geen acquisitie!

Solliciteer direct