Logo KWA
Of zoekt u wat anders?

nl

NL EN
Nieuws

Vakbeurs Energie 2018 – persoonlijke tour & ontwikkelingen

Van 8 t/m 10 oktober vond de Energievakbeurs plaats in de Brabanthallen Den Bosch. Voor ons natuurlijk een zeer passende beurs om ons bedrijf te vertegenwoordigen. Dit jaar kozen we echter voor een andere aanpak.

25-10-2018

We nodigden relaties uit voor een persoonlijke 1-op-1-rondleiding over de beurs. Om ze te helpen bij de planvorming aangaande de energietransitie.

Deze persoonlijke aanpak sprak aan en werd gewaardeerd. Onze indruk is dat de bedrijven het plezierig, nuttig en leerzaam vonden. In totaal leidden we met meerdere collega’s 20 relaties, van 16 bedrijven, rond. Vaak was de gereserveerde anderhalf uur voor de rondgang niet genoeg. We voerden interessante gesprekken en leuke discussies. Alle collega’s van KWA vonden het geweldig om op deze manier met relaties te sparren en in contact te staan.

Ontwikkelingen gezien op de beurs
Met relevante thema’s als bodemenergie, smart energy & monitoring, biomassa, binnenklimaat en zonne-energie, was de beurs nogal gericht op de gebouwde omgeving. Maar deze zaken spelen ook in de industrie. Al is alles dan een maatje groter, zoals bij een warmtepomp.

Qua innovatie zie je dat nieuwe technieken eerst hun weg vinden in de gebouwde omgeving, om vervolgens op te schalen naar de industrie. Op het industrieplatvorm op de beurs waren met name de stoomtoepassingen te vinden.

In het persoonlijke contact werd duidelijk dat de bedrijven mooie ideeën hebben met realistische kansen tot CO2-reductie. Met de juiste verbeeldingskracht (kennis van de adviseur) was de technische invulling terug te vinden op de beurs. Om daar vervolgens dieper op in te gaan en advies over te geven.

Seminar Energietransitie 22 november 2018
Was u er niet bij op de beurs of smaakt dit wellicht naar meer? Kom dan langs op ons seminar Energietransitie op 22 november.

KWA-adviseurs Bas Oldenhof, Paul ten Have, Frank Waenink, Marcel van den Bovenkamp, Fons Heuven, Fons Pennartz, Bart Simons.

Heeft u vragen? Neem contact op met onze expert Fons Pennartz.

Bekijk ook:

Per 1 juli 2019 is de wetgeving met betrekking tot de EED-en... Lees meer