Logo KWA
Of zoekt u wat anders?

nl

NL EN
Nieuws

Invoering nieuwe Omgevingswet uitgesteld

De invoering van de Omgevingswet kost meer tijd dan verwacht. Dat schrijft minister Stientje van Veldhoven voor Milieu en Wonen aan de Eerste en Tweede Kamer. In de brief gaat de minister in op de haalbaarheid van de inwerkingtreding per 1 januari 2021. Update: de nieuwe Omgevingswet gaat per 1 januari 2022 in. 

02-04-2020

Van de website van de Rijksoverheid:

'De combinatie van een stevige implementatieopgave en de maatregelen rond het coronavirus heeft grote impact op alle partijen die werken aan de Omgevingswet.

De decentrale overheden, het Rijk en ICT-aanbieders werken ondertussen hard door aan de voorbereiding van de Omgevingswet. Ook het gezamenlijk werken aan de totstandkoming van de wet- en regelgeving gaat door. Alle partijen zien de voordelen van de Omgevingswet en zetten zich in voor een spoedige en zorgvuldige inwerkingtreding. Minister Van Veldhoven bespreekt met de rijkspartijen, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, het Interprovinciaal Overleg en de Unie van Waterschappen hoeveel extra tijd er nodig is om de Omgevingswet verantwoord in te laten gaan.'

Meer informatie en de Kamerbrief vindt u hier

Wat betekent dat voor uw bedrijf? In ieder geval dat u meer tijd gegeven wordt. Maar toch ook dat u op tijd klaar moet zijn voor die nieuwe Omgevingswet. KWA kan u helpen met advies, de cursus Omgevingswet en de omgevingscheck.

Neem contact met ons op voor meer informatie. Of kijk hier voor meer informatie over de nieuwe Omgevingswet. 

Bekijk ook:
Bijeenkomst

20-05-2021 - Online

Online cursus nieuwe Omgevingswet

Al in het omgevingsrecht in één Omgevingswet. Wat betekent... Lees meer