Logo KWA
Of zoekt u wat anders?

nl

NL EN
Nieuws

Bijeenkomst over bodemenergie en aquathermie als alternatief

KWA Bedrijfsadviseurs organiseert een bijeenkomst over bodemenergie en aquathermie voor gemeenten. 

18-03-2019

Bodemenergie en aquathermie is een kansrijk en duurzaam alternatief voor het verwarmen en koelen van gebouwen. Veel mensen kennen echter de techniek erachter nog niet voldoende. Daarom organiseert KWA Bedrijfsadviseurs een gratis informatiemiddag voor gemeenten, waarin we aandacht besteden aan bodemenergie en aquathermie binnen de energietransitie, de techniek, het juridisch kader en de mogelijkheden van gemeenten om deze techniek te faciliteren en te reguleren.

Speciaal voor gemeenten maar waarom?

Gemeenten staan voor de taak om de energietransitie op te pakken. Ze zijn samengevoegd tot verschillende gebieden waarin ze gezamenlijk regionale energiestrategieën moeten vormgeven. Ook wordt uiterlijk in 2021 verwacht dat gemeenten een warmtevisie hebben opgesteld, waarin wordt aangegeven welke wijken het eerste van het gas af gaan en hoe ze een alternatief willen faciliteren. Bodemenergie en aquathermie kan een goede keuze zijn.

Programma

12.30 – 13.00: Start met inlooplunch.
13.00 – 13.45: Presentatie ‘Bodemenergie en aquathermie binnen de energietransitie’. In deze presentatie wordt een beeld geschetst van de opgave en beschikbare duurzame technieken voor warmte-opwekking. Specifiek geven wij een uitgebreide toelichting op het concept bodemenergie en aquathermie: hoe werkt het precies, welke vormen zijn er mogelijk en wat zijn de effecten op de omgeving.
13.45 – 14.30: Presentatie ‘Het juridische kader en de rol van gemeenten’. Aan de hand van een praktijkvoorbeeld geven we inzicht in welke mogelijkheden er zijn om de techniek bodemenergie en aquathermie maximaal te reguleren en te faciliteren?
14.30 – 14.45: Koffiepauze.
14.45 – 16.00: Workshop ‘Zelf aan de slag met bodemenergie en aquathermie binnen de energietransitie’.
16.00 – 16.15: Evaluatie en samenvattend verhaal.
16.15 – 16.45: Afsluitend koffie met gebak.

Wanneer en waar

Datum: donderdag 6 juni 2019 van 12.30 tot 17.00 uur.
Locatie: KWA Bedrijfsadviseurs aan de Regentesselaan 2 te Amersfoort.

Kosten

Er zijn geen kosten aan verbonden.

Hier kunt u zich aanmelden

Wilt u zich (of een collega) aanmelden? Stuur een mail naar bedrijfscursus@kwa.nl 

Wij ontvangen uw aanmelding graag voor 26 mei. Na ontvangst van uw aanmelding, krijgt u van ons een bevestiging met een routebeschrijving.
De informatiebijeenkomst wordt gehouden onder voorbehoud van voldoende deelnemers.

Vragen of meer weten?

Heeft u vragen of wilt u meer weten over deze informatiemiddag? Neem contact op met onze expert Ad van Bokhoven of met de cursuscoördinator Mariska Guliker / Sylvia Lam, 033 422 13 30, 033 422 13 71, bedrijfscursus@kwa.nl

Bekijk ook:
Bijeenkomst

25-04-2019 - Amersfoort

Eerste bijeenkomst Bedrijvennetwerk Energietransitie

Klimaatakkoord, waterstofsymbiose, energiestrategie en koste... Lees meer