window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-22894091-3');

Op zoek naar oplossingen over Explosieveiligheid (ATEX)?

Voldoen aan ATEX

Voldoen aan wetgeving rond ATEX is complex, tijdrovend en specialistisch. Bij veel bedrijven is dit een ad-hoc-aangelegenheid. ATEX stopt echter niet bij het opstellen van een explosieveiligheidsdocument of eenmalige inspectie. Er is meer nodig.

Explosieveiligheid/HVK

Fokko van de Koppel
E-learnings

Makkelijk uw medewerkers digitaal trainen en opleiden? Training is noodzakelijk om mensen bewust te maken van de risico...

Arbo en Veiligheid

Gaby Brand
E-learning Veilig werken met gevaarlijke stoffen

De online training Veilig aan de slag met gevaarlijke stoffen laat zien wat kan gebeuren wanneer medewerkers  onzorgvul...

ATEX zonder zorgen

Veilig werken is van continu belang
Veilig werken is van continu belang, om het aantal ongevallen te verminderen en zo ook tijd en kosten te besparen.

KWA helpt u om aan alle facetten van de ATEX-wet- en regelgeving te voldoen. Hoe? Door het inzetten van onze ‘totaaloplossing’. Een methode die wij hebben ontwikkeld na jarenlange ervaring op het gebied van ATEX bij productiebedrijven. Het betreft een totaalconcept waarin alle belangrijke facetten van ATEX zijn vertegenwoordigd.

In compliance èn meer

Door het volgen van dit totaalconcept bent u in compliance op het gebied van ATEX. Dit geldt voor de procedures en documenten.

En, nog veel belangrijker, het zorgt dat u in de praktijk op een veilige en verantwoorde manier bezig bent met explosieveiligheid. ATEX krijgt zo het hele jaar de aandacht en het besef dat het verdient. Ook anticipeert u sneller op onderhoud/wijzingen aan machines.

Onderdelen ‘ATEX 153 totaaloplossing’

✓ (Periodieke) audit gehele ATEX-proces

✓ Explosieveiligheidsdocument (EVD) bijhouden

✓ Het invullen/begeleiden van de ATEX-verantwoordelijkheid

✓ Trainen (uitvoerend) personeel, bijvoorbeeld met e-learning

✓ Advies rondom periodieke inspecties en onderhoud

✓ Onderzoeken van ATEX-gerelateerde incidenten en near miss-situaties (incidenteel)

E-learning Explosieveiligheid

Wanneer uw personeel werkt in ATEX-zones is het belangrijk dat zij zich bewust zijn wat dit betekent. Mensen bij elkaar krijgen is niet altijd eenvoudig, daarom heeft KWA de E-learning training 'Awareness Explosieveiligheid' ontwikkeld.

Demovoucher aanvragen

Benieuwd naar de e-learning training? Om de training te bekijken, mag uw bedrijf kosteloos 1 demovoucher aanvragen. Hiermee volgt u kosteloos één training en beslist u daarna of het interessant is voor uw bedrijf.

Vraag de voucher aan via e-learning@kwa.nl en vermeld hierin uw gegevens.

ATEX-expert

KWA Bedrijfsadviseurs is expert op het gebied van explosieveiligheid. Onze ATEX-adviseurs zijn volledig ATEX opgeleid. Het is hun drive de complexe ATEX-materie te doorgronden en om te zetten in praktische handvatten.

Heeft u vragen of advies nodig over ATEX? Neem contact op met één van onze adviseurs.