(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

Masterclass CSRD: de CSRD is een feit, bent u er klaar voor?

28-03-2023 - Online

De Corporate Sustainability Reporting Directive ofwel de CSRD-richtlijn is op 16 december 2022 gepubliceerd en in werking getreden. De CSRD is onderdeel van de Green Deal en heeft als doel om bedrijven te stimuleren te verduurzamen en hen voor te bereiden op de nieuwe economie.

Concreet betekent het dat u uw duurzaamheidsbeleid en -prestaties jaarlijks moet rapporteren. Met de rapportage legt u verantwoording af over uw duurzaamheidsinspanningen. Het gaat daarbij niet alleen over rapporteren, maar over echt aan de slag gaan met de verduurzaming van uw bedrijf en van de keten. Een mooie kans om je duurzaamheidsinspanningen in kaart te brengen en te presenteren.

Wat biedt deze masterclass u?

Tijd om aan de slag te gaan. Tijdens onze masterclass CSRD geven we uitleg over de CSRD en de bijbehorende ESRS (European Sustainability Reporting Standards) en geven we inzicht in de te nemen stappen. Waar moet u aan voldoen? Hoe brengt u de voor u relevante thema’s in kaart? Hoe voert u een dubbele materialiteitsanalyse uit? Het komt allemaal aan bod.

Inhoud

  • Toelichting op de CSRD
  • Uitleg van de ESRS
  • Dubbele materialiteit: wat is het? En hoe stel ik deze op?
  • Hoe maak ik een stakeholderanalyse?
  • Hoe ziet mijn stappenplan eruit?
  • Is de CSRD voor mijn bedrijf van toepassing?

Voor wie

Iedereen die aan de slag gaat met duurzaamheidsverslaglegging of er meer over wilt weten, zoals duurzaamheidsmanagers, KAM-managers, directie.

Wanneer

Dinsdag 28 maart van 14.00-15.00

Let op: in onze laatste nieuwsbrief staat de verkeerde datum vermeld (23 maart), de masterclass op 28 maart. 

Locatie

Online

Kosten

Voor deze informatiemiddag hoeft u niet te betalen.

Klik hier voor onze annuleringsvoorwaarden.

Aanmelden

U meldt zich aan via het formulier op deze pagina. 

U kunt zich tot 14 maart aanmelden. Nadat wij uw aanmelding hebben ontvangen, ontvangt u een bevestiging.

*De cursus gaat door als er voldoende deelnemers zijn

Vragen of extra informatie

Heeft u vragen of wilt u meer weten over deze informatiemiddag? Neem contact op met onze adviseur Imke Houben of met cursuscoördinator Esther Schroevers of Sylvia Lam, 0334221310 / 0334221371 bedrijfscursus@kwa.nl 

Bekijk ook:
Spreker
Imke Houben
Duurzaam ondernemen

Tel.: 0334221312

E-mail: ih@kwa.nl

Gerelateerde dienst
Duurzaam ondernemen

Praktisch advies, support voor uw strategie, implementatie, projecten en rapportages.