(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

Training ISO 50001 / Energiemanagement

24-01-2024 - Amersfoort

Energieprestaties op een systematische wijze leren beheersen en verbeteren.

In deze interactieve cursus wordt energiemanagement aan de hand van de norm en de praktische invulling daarvan uitgelegd. Na afloop heeft u inzicht in de richtlijnen voor het op praktische wijze opzetten van een energiebeheersystemen volgens ISO 50001. 

Inschrijven

Naar een CO2-neutrale bedrijfsvoering

Een energiemanagementsysteem kan heel effectief invulling geven aan wettelijke verplichtingen en interne doelstellingen op het gebied van energie-efficiëntie. Het implementeren en certificeren van een energiemanagementsysteem heeft, naast invulling geven aan de bijvoorbeeld EED energie-auditplicht, ook als voordeel dat energie-efficiëntie onderdeel van uw dagelijkse bedrijfsvoering gaat uitmaken.

Gezien de maatschappelijke ontwikkelingen, zoals maatregelen die voortkomen uit het klimaatakkoord, stijgende energieprijzen en publieke opinie, wordt grip en inzicht op energie-efficiëntie steeds belangrijker.

Energiemanagement en kostenbesparing

Energiemanagement geeft in brede zin invulling aan de structurele verbetering van energie-efficiëntie en u doet zo aan kostenbesparing. Met meer grip op uw energieverbruik, neemt uw procesefficiency toe en bent u beter voorbereid op de energietransitie die op dit moment plaatsvindt.

Tijdens deze ééndaagse training wordt energiemanagement aan de hand van de normelementen uitgelegd. U krijgt toelichting op de wettelijke verplichtingen die raakvlak hebben met energiemanagement.

Na afloop heeft u inzicht in de richtlijnen voor het opzetten van een energiemanagementsysteem volgens ISO 50001 en wat het voor uw organisatie betekent.

Programma

  • Ontwikkelingen van relevante wet- en regelgeving
  • ISO 50001 in relatie tot andere (energie)managementsystemen
  • Waarom energiemanagement toepassen?
  • Normeisen die ISO 50001 aan een energiemanagementsysteem stelt
  • Stappenplan voor implementatie

Voor wie

SHEQ-, KAM- of facilitair managers, medewerkers van milieu- of KAM-afdelingen, en inhoudelijk betrokkenen.

Wanneer

Woensdag 24 januari 2024, van 9:00 - 16:30 uur.

Locatie

KWA Bedrijfsadviseurs aan de Regentesselaan 2 te Amersfoort.

Kosten

€ 800,-- per deelnemer (exclusief btw).

Het is ook mogelijk de cursus incompany te verzorgen.

Klik hier voor onze annuleringsvoorwaarden.

Aanmelden

U meldt zich aan via het formulier op deze pagina. 

U kunt zich tot 15 januari aanmelden*. Nadat wij uw aanmelding hebben ontvangen, ontvangt u een bevestiging.

*De cursus gaat door als er voldoende deelnemers zijn

Vragen of extra informatie

Heeft u vragen of wilt u meer weten over deze cursus? Neem contact op met onze experts Wobbe van den Kieboom en Marcel van den Bovenkamp, of met cursuscoördinator Esther Schroevers / Sylvia Lam, 0334221307 / 0334221371, bedrijfscursus@kwa.nl

Bekijk ook:
Spreker
Wobbe van den Kieboom
Commissioning en energietransitie

Tel.: 0334221342

E-mail: wki@kwa.nl

Gerelateerde dienst
Energiemanagement / ISO 50001

Het nemen van maatregelen om energie- en CO2-doelstellingen te realiseren is voor de meeste bedrijven en instellingen v...