window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-22894091-3');

Thuiswerken en de RI&E

02-09-2021

Afgelopen jaar werkten opeens veel meer mensen thuis. Veel werkgevers namen tijdelijke maatregelen om dit in goede banen te leiden. Het thuiswerken blijkt voordelen te bieden bij reistijd en flexibiliteit voor medewerkers en het lijkt erop dat (gedeeltelijk) thuiswerken voor veel bedrijven een structurele optie wordt voor werknemers om de werkweek in te delen.

De Arbowet geeft de verplichting om de risico’s in het bedrijf te inventariseren en evalueren in de Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E). Dit inzicht moet actueel zijn en, samen met de maatregelen om de risico’s te elimineren of beperken, worden beschreven in een plan van aanpak (PvA), waarbij de arbeidshygiënische strategie het uitgangspunt vormt.

Deze verplichting geldt ook voor het thuiswerken. Maar wat zijn nu precies de verplichtingen en risico’s waar werkgevers en werknemers mee te maken hebben én hoe inventariseer en beheers je deze effectief?

KWA heeft zowel Hoger veiligheidskundigen als Arbeidshygiensten in dienst die zich dagelijks bezig houden met het uitvoeren en toetsen van RI&E’s bij uiteenlopende organisaties in verschillende branches. Dit varieert van food en high-tech tot traditionele energieopwekking en renewable energy.

In dit webinar behandelen de specialisten van KWA op een interactieve wijze diverse onderwerpen die betrekking hebben op thuiswerken in de RI&E. Deze informatie kunnen de deelnemers toepassen om het RI&E proces in hun eigen organisatie kritisch te leren bekijken en te beoordelen.

Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere:

  • Wat zijn risico’s bij thuiswerken?
  • Wat zegt de wet over thuiswerken?
  • Wat zijn de verplichtingen van de werkgever?
  • Welke verplichtingen heeft de werknemer?
  • Hoe verwerk ik thuiswerken in de RI&E?
  • Wat is het gevolg hiervan voor het thuiswerkbeleid?
  • Praktische hulpmiddelen en tips om risico’s te inventariseren en te beheersen.

Naast de verschillende onderwerpen, kunt u als deelnemer vooraf zelf  vragen in te brengen die in het webinar behandeld kunnen worden.

In het webinar ligt de nadruk op interactie en open communicatie waarbij de deelnemers van harte worden uitgenodigd om zich te mengen in de discussie en hun ervaringen te delen met elkaar.

Inschrijven

Voor wie

Bedrijven in alle industrieën, preventiemedewerkers, SHEQ-/KAM-medewerkers, overige staffunctionarissen en leidinggevenden die verantwoordelijk zijn voor de arbobeleidsvorming en uitvoering hiervan.

Wanneer en waar

Donderdag 2 september 2021, van 13.00 tot 14:30 uur.

Locatie

Webinar

Kosten

Voor deze informatiemiddag hoeft u niet te betalen.

Klik hier voor onze annuleringsvoorwaarden.

Aanmelden

U meldt zich aan via de Inschrijven-button.

U kunt zich tot 25 augustus aanmelden. Nadat wij uw aanmelding hebben ontvangen, ontvangt u een bevestiging.

*De cursus gaat door als er voldoende deelnemers zijn

Vragen of extra informatie

Heeft u vragen of wilt u meer weten over deze cursus? Neem contact op met onze adviseur Luuk Schoo of met cursuscoördinator Mariska Guliker / Sylvia Lam, 033 422 1330 / 033 422 1371 bedrijfscursus@kwa.nl

 

Thuiswerken en de RI&E

Vul een telefoonnummer in met minimaal 7 cijfers
Bekijk ook:

11-02-2019

Bedrijfsnoodorganisatie

Elk (industrieel) bedrijf moet op basis van de Arbowet en volgens de Brzo-wetgeving, ook de fysieke ...

Spreker
Luuk Schoo
RI&E en kerndeskundige

Tel.: 0334221388

E-mail: ls@kwa.nl

Volgende bijeenkomst
Online cursus nieuwe Omgevingswet

Al in het omgevingsrecht in één Omgevingswet. Wat betekent dat voor u? 

Gerelateerde dienst
Risico-inventarisaties (RI&E)

Elk bedrijf moet wettelijk verplicht vaststellen of werknemers veilig en gezond werken, door het uitvoeren van een Risic...