window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-22894091-3');

Webinar Succesfactoren voor uw RI&E

04-11-2021 - Webinar

In dit webinar behandelen de specialisten van KWA diverse praktijkervaringen rondom de Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E)  op basis van stellingen die aan u worden voorgelegd.

De Arbowet geeft de verplichting om de risico’s in het bedrijf te inventariseren en evalueren in de Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E). Dit inzicht moet actueel zijn en, samen met de maatregelen om de risico’s te elimineren of beperken, worden beschreven in een plan van aanpak (PvA), waarbij de arbeidshygiënische strategie het uitgangspunt vormt.

Inschrijven

Sluiten de processen wel aan? 

KWA heeft zowel Hoger veiligheidskundigen als Arbeidshygiensten in dienst die zich dagelijks bezig houden met het uitvoeren en toetsen van RI&E’s bij uiteenlopende organisaties in verschillende branches. Dit varieert van food en high-tech tot traditionele energieopwekking en renewable energy.

De specialisten van KWA komen regelmatig situaties tegen waar op basis van gestandaardiseerde procedures en processen de RI&E wordt uitgevoerd. Maar sluiten deze processen eigenlijk wel aan bij wet- en regelgeving en de bijbehorende vereisten? 

Stellingen tijdens het webinar

In dit webinar behandelen de specialisten van KWA diverse praktijkervaringen op basis van stellingen die u worden voorgelegd. Aansluitend bespreken de specialisten de antwoorden. Stellingen die aan bod komen zijn onder andere:

  • De RI&E moet elke 5 jaar herhaald worden.
  • De preventiemedewerker is verantwoordelijk voor het uitvoeren van de RI&E.
  • Ik mag als KAM-functionaris zelf kiezen wie de RI&E toetst.
  • Ik kan als KAM-functionaris een verdiepende RI&E zelf uitvoeren.

Naast het behandelen van verschillende stellingen, is er vooraf ruimte zodat u zelf stellingen en/of vragen in kan brengen die in het webinar behandeld kunnen worden.

In het webinar ligt de nadruk op interactie en open communicatie waarbij we u van harte uitnodigen te discussieren en ervaringen te delen. 

Voor wie

Bedrijven in alle industrieën, preventiemedewerkers, SHEQ-/KAM-medewerkers, overige staffunctionarissen en leidinggevenden die verantwoordelijk zijn voor de arbobeleidsvorming en uitvoering hiervan.

Wanneer en waar

Donderdag 4 november 2021, van 13.00 tot 14:30 uur.

Locatie

Webinar

Kosten

Voor deze informatiemiddag hoeft u niet te betalen.

Klik hier voor onze annuleringsvoorwaarden.

Aanmelden

U meldt zich aan via de Inschrijven-button.

U kunt zich tot 28 oktober 2021 aanmelden. Nadat wij uw aanmelding hebben ontvangen, ontvangt u een bevestiging.

*De cursus gaat door als er voldoende deelnemers zijn

Vragen of extra informatie

Heeft u vragen of wilt u meer weten over deze cursus? Neem contact op met onze adviseur Luuk Schoo of met cursuscoördinator Ingrid Steenbeek of Sylvia Lam, 033 422 1330 / 033 422 1371 bedrijfscursus@kwa.nl

Webinar Succesfactoren voor uw RI&E

Vul een telefoonnummer in met minimaal 7 cijfers
Bekijk ook:

11-02-2019

Bedrijfsnoodorganisatie

Elk (industrieel) bedrijf moet op basis van de Arbowet en volgens de Brzo-wetgeving, ook de fysieke ...

Spreker
Luuk Schoo
RI&E en kerndeskundige

Tel.: 0334221388

E-mail: ls@kwa.nl

Volgende bijeenkomst
Online cursus nieuwe Omgevingswet

Al in het omgevingsrecht in één Omgevingswet. Wat betekent dat voor u? 

Gerelateerde dienst
Risico-inventarisaties (RI&E)

Elk bedrijf moet wettelijk verplicht vaststellen of werknemers veilig en gezond werken, door het uitvoeren van een Risic...