(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

Workshop CSRD: aan de slag met de dubbele materialiteitsmatrix

09-10-2023 - Amersfoort

De CSRD is een richtlijn die voorschrijft hoe bedrijven moeten rapporteren over niet-financiële aspecten van hun bedrijfsvoering. Kern van de CSRD is de zogenoemde dubbele materialiteitsmatrix.

In deze matrix benoemt u de thema’s die voor uw bedrijf relevant zijn en waar u dus op moet rapporteren. Het gaat daarbij om thema’s op het gebied van milieu, mensen en governance. Sommige van deze thema’s zijn voor alle bedrijven verplicht, andere zijn alleen verplicht als een bedrijf hier impact op heeft. Maar hoe bepaalt u dat? En hoe stelt u zo’n matrix op? KWA helpt u met deze workshop.

Inhoud workshop

We behandelen o.a. deze punten: 

  • Wat betekent dubbele materialiteit?
  • Welke thema’s zijn beschreven in de CSRD?
  • Welke thema’s hiervan zijn voor alle bedrijven materieel?
  • Hoe beoordeel ik welke thema’s daarnaast materieel zijn?
  • Hoe zet ik deze thema’s in een matrix?

Aan het eind van de workshop heeft u voldoende bagage om met stakeholders en collega’s aan de slag te gaan met de materialiteitsmatrix.

Wij raden aan éérst uit te zoeken of uw bedrijf CSRD-plichtig is, de richtlijn geldt namelijk niet voor alle bedrijven, eerder voor de wat grotere. 

Voor wie

Iedereen die aan de slag gaat met duurzaamheidsverslaglegging of er meer over wilt weten, zoals duurzaamheidsmanagers, KAM-managers, directie.

Wanneer

Maandag 9 oktober van 13.30-16.30

Locatie

KWA Bedrijfsadviseurs aan de Regentesselaan 2 te Amersfoort.

Kosten

€ 350,- per deelnemer (exclusief btw).

Klik hier voor onze annuleringsvoorwaarden. 

Aanmelden

U meldt zich aan via het formulier op deze pagina. 

U kunt zich tot 1 oktober 2023 aanmelden. Nadat wij uw aanmelding hebben ontvangen, ontvangt u een bevestiging met de verdere details. 

*De cursus gaat door als er voldoende deelnemers zijn

Vragen of extra informatie

Heeft u vragen of wilt u meer weten over deze informatiemiddag? Neem contact op met onze adviseur Imke Houben of met cursuscoördinator Esther Schroevers of Sylvia Lam, 0334221310 / 0334221371 bedrijfscursus@kwa.nl 

Bekijk ook:
Spreker
Imke Houben
Duurzaam ondernemen

Tel.: 0334221312

E-mail: ih@kwa.nl

Volgende bijeenkomst
Webinar Omgevingswetcheck

De Omgevingswet voor u. Maar dan wél duidelijk.

Gerelateerde dienst
Duurzaam ondernemen

Praktisch advies, support voor uw strategie, implementatie, projecten en rapportages.