Logo KWA
Of zoekt u wat anders?

nl

NL EN
Bijeenkomst

Informatiemiddag EED-energieaudits

15-04-2020 - Amersfoort

Uiterlijk 31 december 2020 moeten grote bedrijven hun EED-energieauditrapportages actualiseren en indienen. Dat geldt ook voor de auditplichtige bedrijven uit het MJA3-convenant.

KWA zet deze middag de belangrijkste aandachtspunten voor u op een rij. Zo bent u goed voorbereid. De beste aanpak is namelijk afhankelijk van uw specifieke wensen, ambities en bedrijfsspecifieke situatie op uw productielocatie(s). Gebruik de EED-energieaudit bijvoorbeeld als opstap voor het opstellen van een langetermijn energiestrategie.

Wetgeving is gewijzigd

Per 1 juli 2019 is de wetgeving met betrekking tot de EED-energieauditplicht gewijzigd. De EED-rapportage dient nu voor een geheel concern te worden opgesteld en RVO.nl is het bevoegde gezag. Alternatieve invullingen van de EED-energieauditplicht zijn ook mogelijk. Dit kan door een gecertificeerd energiebeheersysteem toe te passen (ISO 50001) of een keurmerk zoals de ISO 14001 met CO2-reductiemanagement of de CO2-prestatieladder.

Onze aanpak is gebaseerd op jarenlange ervaring in het analyseren van energieverbruiken en het in kaart brengen van de besparingskansen. Met behulp van door ons ontwikkelde software (EED-tool) worden de energieaudits efficiënt uitgevoerd. Daardoor is meer tijd beschikbaar voor het identificeren en uitwerken van de besparingskansen.

Programma

  • Overzicht wet- en regelgeving
  • Eisen aan de EED-energieaudit
  • Aandachtspunten bij uitvoering
  • Alternatieve invulling
  • KWA-EED-tool

Voor wie

Energiecoördinatoren, duurzaamheidsmanagers, SHEQ- of KAM-managers, technische dienstfunctionarissen in productiebedrijven, die te maken hebben met de energiehuishouding.

Wanneer en waar

Woensdag 15 april 2020, van 13:30 tot 16:30 uur.

Locatie: KWA Bedrijfsadviseurs aan de Regentesselaan 2 te Amersfoort.

Kosten

Voor deze informatiemiddag wordt geen externe bijdrage in rekening gebracht.

Klik hier voor onze annuleringsvoorwaarden.

Aanmelden

Wilt u zich (of een collega) aanmelden? Klik op de Inschrijven-button.

Wij ontvangen uw aanmelding graag voor 8 april 2020*. Na ontvangst van uw aanmelding, krijgt u van ons een bevestiging met een routebeschrijving.

*De informatiebijeenkomst wordt gehouden onder voorbehoud van voldoende deelnemers.

Vragen of extra informatie

Heeft u vragen of wilt u meer weten over deze informatiemiddag? Neem contact op met onze experts Marcel van den Bovenkamp en Fons Heuven, of met de cursuscoördinator Mariska Guliker / Sylvia Lam, 0334221330 / 0334221371, bedrijfscursus@kwa.nl.

Bijeenkomst

Informatiemiddag EED-energieaudits

Vul een telefoonnummer in met minimaal 7 cijfers
Bekijk ook:
Nieuws