Logo KWA
Of zoekt u wat anders?

nl

NL EN
Bijeenkomst

WEBINAR Informatiebijeenkomst RI&E opstellen

12-05-2020 - Amersfoort

Momenteel zijn er geen fysieke bijenkomsten en trainingen bij KWA. Wel kunt u deze informatiebijeenkomst over RI&E digitaal volgen. U kunt zich opgeven.  

Hoe stelt u een RI&E op of actualiseert u deze? In ieder geval vergt dit een gedegen projectmatige aanpak, naast een goede samenwerking en afstemming binnen uw organisatie. 

 

Inschrijven

In deze informatiebijeenkomst krijgt u diverse handvatten en aandachtspunten om uw RI&E voor te bereiden en uit te voeren. Zo komt u tot een volledige RI&E, die voldoet aan de wettelijke eisen. 

Wat is verplicht vanuit de Arbowet? 

De Arbowet geeft de verplichting om de risico’s in het bedrijf te inventariseren en evalueren in de Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E). Dit inzicht moet actueel zijn en, samen met de maatregelen om de risico’s te elimineren of beperken, worden beschreven in een plan van aanpak (PvA), waarbij de arbeidshygiënische strategie het uitgangspunt vormt.

De Arbowet en het Arbobesluit stellen verder dat naast de voor de werknemers relevante operationele arbeidsrisico’s, een aantal specifieke onderwerpen behandeld moeten worden in de RI&E. Zo kan de werkgever voldoen aan zijn zorgplicht.

Daarbij zijn er binnen een organisatie verschillende belanghebbenden te identificeren die een rol bij de totstandkoming, uitvoering en vaststelling van de RI&E en het PVA spelen, zoals de preventiemedewerker en de personeelsvertegenwoordiging.

Aansluitend moet de RI&E getoetst worden. Hierbij kan gekozen worden voor verschillende deskundigen, zowel intern als extern.

Voor wie

Bedrijven in alle industrieën, preventiemedewerkers, SHEQ-/KAM-medewerkers, overige staffunctionarissen en leidinggevenden die verantwoordelijk zijn voor de arbobeleidsvorming en uitvoering hiervan.

Wanneer en waar

Dinsdag 12 mei 2020, van 13.15 tot 16.45 uur.

Locatie

Webinar

Kosten

Voor deze informatiemiddag hoeft u niet te betalen.

Hier voor onze annuleringsvoorwaarden.

Aanmelden

U meldt zich aan via de Inschrijven-button.

U kunt zich tot 1 mei 2020 aanmelden. Nadat wij uw aanmelding hebben ontvangen, ontvangt u een bevestiging.

*De cursus gaat door als er voldoende deelnemers zijn

Vragen of extra informatie

Heeft u vragen of wilt u meer weten over deze cursus? Neem contact op met onze adviseur Luuk Schoo of met cursuscoördinator Mariska Guliker / Sylvia Lam, 033 422 1330 / 033 422 1371 bedrijfscursus@kwa.nl

Bijeenkomst

WEBINAR Informatiebijeenkomst RI&E opstellen

Vul een telefoonnummer in met minimaal 7 cijfers
Bekijk ook: