Logo KWA
Of zoekt u wat anders?

nl

NL EN
Bijeenkomst

Cursus Corrosie in installaties

09-10-2019 - Amersfoort

Veel schade door corrosie is te voorkomen door in de ontwerpfase van een installatie beter te kijken naar de toepasbaarheid van gebruikte materialen. En dit te combineren met de producten waar het materiaal mee in aanraking komt, zoals water, voedingsmiddelen of chemische producten.
Hierbij kan gedacht worden aan grote industriële applicaties, maar ook aan klimaatsystemen en koelinstallaties.

Een goed basisontwerp, oftewel een installatie die goed is ontworpen, is over de gehele levensduur altijd goedkoper in onderhoud. Helaas laat de praktijk zien dat materiaal en medium soms niet goed op elkaar zijn afgestemd. Daarnaast komt het geregeld voor dat in het proces wijzigingen optreden die niet getoetst zijn aan mogelijke vormen van corrosie.

Om inzicht te krijgen in de eigenschappen van en de omstandigheden waarin verschillende materialen toegepast kunnen worden, organiseren wij deze cursusdag.

Tijdens deze dag gaan wij ook in op het tijdig herkennen en erkennen van corrosieprocessen, om verdere schade beperkt te houden. De focus ligt hierbij op corrosie die gerelateerd is aan watervoerende systemen. Wij maken gebruik van diverse praktijkvoorbeelden zoals wij die in het veld zijn tegengekomen.

Inhoud

Aan de hand van enkele cases komen de volgende onderdelen aan bod:

  • verschillende vormen van corrosie
  • tips & tricks bij het ontwerpen van een installatie
  • herkennen van corrosievormen
  • praktische maatregelen nemen om het corrosieproces te verhelpen.

 
Voor wie

Voor iedereen die te maken heeft met de betrouwbaarheid van watervoerende systemen, zoals operators, maintenance engineers, reliability engineers en asset managers.

Wanneer en waar

Woensdag 9 oktober 2019, van 8:45 - 16:30 uur.

Locatie: KWA Bedrijfsadviseurs aan de Regentesselaan 2 te Amersfoort.

 Kosten

€ 550,-- per deelnemer (exclusief btw en inclusief syllabus).

 Aanmelden

Wilt u zich (of een collega) aanmelden? Klik op de Inschrijven-button.

Wij ontvangen uw aanmelding graag voor 24 september 2019*. Na ontvangst van uw aanmelding, krijgt u van ons een bevestiging met routebeschrijving.

*De cursus wordt gehouden onder voorbehoud van voldoende deelnemers.

 Vragen of extra informatie

Heeft u vragen of wilt u meer weten over deze cursus? Neem contact op met onze experts Mascha van Hofweegen of Frank de Vos of met cursuscoördinator Mariska Guliker / Sylvia Lam, 0334221330 / 0334221371, bedrijfscursus@kwa.nl.

Bijeenkomst

Cursus Corrosie in installaties

Vul een telefoonnummer in met minimaal 7 cijfers
Bekijk ook:
Nieuws