(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

Adviseur Waterbehandeling (junior/medior)

Heb jij affiniteit met industriële waterbehandeling? Word je enthousiast van om klanten praktische en effectieve oplossingen te bieden, vooral in complexe situaties? Is het helpen van mensen een drijfveer van jou? In een bedrijf waar jouw ontwikkeling centraal staat? Dan is dit de kans om je bij ons aan te sluiten!

Werk-/denkniveau: junior/medior
Uren per week: minimaal 32 uur
Werkgebied: heel Nederland; op locatie bij de klant en het KWA-kantoor te Amersfoort.

Het werk

Als adviseur waterbehandeling bij KWA adviseer jij klanten hoe zij hun installaties duurzaam moeten beheren om schade aan hun installaties te voorkomen, waardoor het bedrijf gewoon door kan draaien. Wij werken voor klanten in een brede scope aan installaties: van stoomketels tot koelinstallaties en van sprinklerinstallaties tot klimaatsystemen. Je geeft advies over de waterkwaliteit, onder andere door inspectie van aanwezige materialen in de installaties. Daarnaast ondersteun je bedrijven bij het verbeteren van hun procescondities wanneer er schade is opgetreden. Jij onderzoekt dan welk type corrosie zich heeft voorgedaan, of huidige materialen geschikt zijn en welke waterbehandeling nodig is voor het in goede staat houden van een installatie. Samen met onze ervaren specialisten op het gebied van waterbehandeling en corrosie voer je projecten uit. Door veel samen te werken leer je van hen de kneepjes van het vak.

Zo help jij de klant

Een mooi voorbeeld van zo’n project is een farmaceutisch bedrijf die een nieuw koelsysteem wil gaan plaatsen en daarbij zoveel mogelijk onderdelen van het vorige koelsysteem wil hergebruiken. Ook deze klant is bezig met het verduurzamen van het proces, zoals steeds meer klanten. Als adviseur help je de klant te bepalen welke materialen hij kan en moet (her)gebruiken en welke waterkwaliteit en -behandeling nodig is om het koelsysteem zo betrouwbaar mogelijk te laten draaien. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de toegepaste materialen, maar ook naar de heersende waterkwaliteit, temperaturen en het drukbehoud in het systeem.

Wij bieden jou

 • Een afwisselende en veelzijdige baan waarin je veel kunt leren;
 • Veel opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden en een mentor die je begeleidt als nieuwkomer;
 • Een goede werksfeer in een collegiaal bedrijf. Wij besteden veel aandacht aan bedrijfs- en teamactiviteiten;
 • Korte lijnen en een platte organisatie.
 • De mogelijkheid om mede-eigenaar te worden van KWA, waarbij je mede het beleid en de richting van KWA bepaalt;
 • De mogelijkheid om deels thuis te werken, er zijn flexibele werktijden en je kunt je vakantiedagen zelf inplannen, zolang je het
 • afstemt met collega’s heb je veel vrijheid;
 • Een bijdrage om een goed ingerichte thuiswerkplek te creëren;
 • Ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Dat stimuleren we graag;
 • De mogelijkheid om je aan te sluiten bij onze vitaliteitstrainingen om bezig te zijn met voeding, beweging, mentaal welzijn en rust
 • (Reis)kostenvergoeding, pensioenregeling en marktconforme arbeidsvoorwaarden;

 Wij vragen van jou

 • Hbo(+) werk– en denkniveau;
 • Analytische en pragmatische instelling;
 • Hands-on werkmentaliteit;
 • Bij voorkeur minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring binnen de industriële waterbehandeling;
 • Een goede beheersing van de Nederlandse taal in zowel spreken als schrijven;
 • Je vindt het leuk om met en voor klanten te werken in een commerciële omgeving;

Over KWA bedrijfsadviseurs

Wij zijn KWA Bedrijfsadviseurs: een groep van 70 enthousiaste adviseurs die helderheid brengen in het woud van regelgeving op het vlak van milieu, veiligheid en energie. Wij ontzorgen onze klanten met onze expertise: in compliance komen en blijven, produceren binnen de vigerende milieuwetgeving, het realiseren van (technische) projecten, CO2-reductiestrategie en -implementatie en veiliger maken van de werkomgeving. Samen brengen we onze klanten bij de minder voor de hand liggende oplossingen en we vinden voldoening in het continu verbeteren van wat we voor de klant neerzetten.

Duurzaam ondernemen is daarin een thema waar we dagelijks onze bijdrage aan leveren, toegepaste duurzaamheid heet dat bij de bedrijven die we helpen. Gericht op de toekomst, want 2050 is overmorgen. We koesteren onze bedrijfscultuur waarin iedereen zichzelf kan zijn, want dat noemen wij binnen ons bureau duurzaam ondernemen. Voor die menselijkheid komen klanten graag bij ons terug. We gaan voor de langdurige relatie met onze klanten en met elkaar, gebaseerd op vertrouwen. Bij ons krijg je de ruimte om met je deskundigheid te ondernemen en jezelf, KWA en onze klanten te ontwikkelen. De toekomst is samen!

KWA werkt voor de middelgrote en grote bedrijven in Nederland, in sectoren zoals staal, (petro)chemie, levensmiddelen, farma, (tank)opslag, afval, verpakkingen, etc. Met bekende namen, maar mogelijk ook bedrijven waar je nog niet eerder van gehoord hebt. Meer dan 95% van onze opdrachtgevers komt bij ons terug, omdat ze graag met ons samenwerken.

Het team

Het team waarin je komt te werken is een gemêleerde groep van enthousiaste jonge professionals en zeer ervaren specialisten op het gebied van onder andere industriële waterbehandeling, afvalwater, corrosie, akoestiek en (bodem)energie. Het team richt zich met name op de technische installaties en technische processen bij zowel industriële bedrijven als utiliteit.

Vragen en solliciteren

Ben je enthousiast geworden? En tussen de 32 en 40 uur per week beschikbaar? Dan lezen we graag in een motivatie waarom jij denkt dat jij goed in ons team en bij KWA past. Stuur je mail met die uitgebreide motivatie en cv naar Geertruida de Weger (HR-manager) via sollicitatie@kwa.nl

Heb je nog vragen over het werken als ondernemende adviseur? Neem contact op met Klaas de Jong (teamleider Energie en Procestechniek). Klaas is bereikbaar via e-mail (kdj@kwa.nl) of telefonisch (033 422 13 62).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.