window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-22894091-3');

Adviseur Milieu en Bodem

KWA, een succesvol middelgroot adviesbureau, zoekt uitbreiding in haar team Milieu. Heb jij verstand van wet en regelgeving rondom milieu en/of omgevingswet en heb je belangstelling voor het voorbereiden en begeleiden van bodemonderzoeken/saneringen of omgekeerd; weet jij hoe een bodemonderzoek uitgevoerd en geïnterpreteerd moet worden en wil je je verdiepen in milieuwet- en regelgeving? Wil je jouw opgedane kennis en kunde inzetten om bedrijven te ondersteunen in hun ondernemerschap binnen wet- en regelgeving, dan is deze baan bij KWA je kans.

Werk-/denkniveau: HBO+ en Ervaring: minimaal 3 jaar werkervaring binnen het werkgebied Milieu en/of Bodem
Uren per week: minimaal 32 uur per week
Werkgebied: heel Nederland (indien mogelijk op regio-indeling); op locatie bij de klant en het KWA-kantoor (Amersfoort) en vanuit huis.

KWA

KWA is een uniek technisch adviesbureau met een gerenommeerde positie in de markt. Waarom uniek? Het bureau is in handen van de medewerkers. Ook jij kunt na je indiensttreding meebeslissen over de koers van KWA als mede-eigenaar. Gerenommeerd?  Van (hele) grote ondernemingen tot middelgrote ondernemingen in allerlei sectoren met bekende namen of bedrijven waar je nog nooit van gehoord hebt: het zijn en het blijven klanten van KWA.

Dat is de kracht van KWA: Gedegen adviezen en stimulerende klantrelaties. Als KWA adviseur heb je een grote mate van vrijheid en zelfstandigheid in de projecten die je samen met je klant uitvoert in bedrijfstakken die je aanspreken. Met natuurlijk alle kansen om te blijven leren en ontwikkelen.

De baan

Als adviseur milieu en bodem ondersteun je zelfstandig (en in teamverband) bedrijven bij het oplossen van milieu- en bodemvraagstukken. Op het gebied van bodem bereid je de bodemonderzoeken voor, begeleid je de veldwerkers en rapporteert de analyseresultaten. Op het gebied van milieu ondersteun je zelfstandig of samen met je collega’s bedrijven bij milieuvergunningsaanvragen en milieuproblemen. Jij kent immers (ondersteunt door onze uitgebreide kennisbank) de weg in het woud van wet- en regelgeving. Je maakt het mogelijk dat de klant kan ondernemen.

Je wordt niet alleen ingeroepen als er problemen zijn. Meer en meer realiseren (startende) ondernemingen dat er expertise nodig is om te produceren. Jij wordt ingeroepen als een onderneming start en begeleidt de klant naar productie. Je hoeft het natuurlijk niet allemaal zelf te bedenken: KWA is een kenniscentrum. Je bent het KWA-boegbeeld naar de klant. Met de functie Milieu- en Bodemadviseur heb je de unieke kans om een allround adviseur te worden.

Het team

Je komt te werken in het team Milieu. In dit team zitten ervaren specialisten op het gebied van bodemonderzoek/-sanering en milieu wetgeving. Het team richt zich op de begeleiding van bedrijven in milieu- en omgevingswettrajecten. Denk hierbij aan uitbreidingsplannen, locatie-ontwikkeling, strategische advies bij aan- en verkoop, vergunningsaanvragen, PGS toetsen, ZZS stoffen en omgevingswet.

Door de diverse specialismen binnen het team en bij de andere teams zijn er veel mogelijkheden om te sparren met collega’s om tot betere resultaten voor de klant te komen. Gezamenlijk maken we ondernemen binnen de wet en regelgeving voor de klant mogelijk.

Jij:

 • hebt direct contact met klanten en zorgt voor een duurzame relatie met je klanten;
 • hebt een opleiding op hbo-/wo-niveau: bij voorkeur een technische opleiding en georiënteerd op milieu en/of bodem;
 • hebt je al aardig verdiept in de nieuwe omgevingswet
 • hebt minimaal 5 jaar relevante allround milieu-ervaring of minimaal 3 jaar relevante bodemervaring
 • hebt kennis van relevante wet- en regelgeving
 • bent nu werkzaam in het bedrijfsleven of een commerciële adviesfunctie;
 • bent in het bezit van rijbewijs B.

Wij bieden jou:

 • projecten voor klanten in nagenoeg iedere industriële sector;
 • een baan met veel zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en vrijheid;
 • mogelijkheden tot verder groeien;
 • zelfstandig werken met ruimte voor je eigen werk(dag)indeling;
 • de mogelijkheid om mede-eigenaar te worden van KWA, waarbij je mede het beleid en de richting van KWA bepaalt;
 • veel opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden;
 • ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Dat stimuleren we;
 • veel werkplezier, omdat humor en betrokkenheid bij ons hoog in het vaandel staan;
 • een goede werksfeer in een collegiaal bedrijf. We besteden veel aandacht aan onderlinge relaties en het inzetten van elkaars talenten;
 • (reis)kostenvergoeding, pensioenregeling en marktconforme arbeidsvoorwaarden;
 • korte lijnen en een platte organisatie.

Vragen en solliciteren

Graag! In je motivatie zien we graag uitgebreid terug waarom jij denkt dat jij goed in ons team en bij KWA past. Stuur je mail met uitgebreide motivatie en CV naar Geertruida de Weger via sollicitatie@kwa.nl

Vragen over het werken als Adviseur milieu en bodem? Neem contact op met Paul Ploumen gespecialiseerd in Milieuvraagstukken of Suzanne Por onze adviseur gespecialiseerd in bodemvraagstukken. Ook  teamleider Jette Muijsson is bereikbaar.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.