Home Bodem

Bodem

Informatiemiddagen CROW-publicatie 400 – Werken in en met verontreinigde bodem

Meer weten?
Photo Suzanne Por
Suzanne Por:
033 422 13 24
spo [at] kwa [dot] nl

Per 1 januari 2019 wordt de CROW 400 van kracht. Op dit moment bevinden we ons in de overgangstermijn van CROW 132 naar CROW 400. Deze overgangstermijn moeten we met elkaar gebruiken om ons de CROW 400 ‘eigen’ te maken. Er zijn een aantal belangrijke wijzigingen die voor veel bedrijven gevolgen hebben. En de nieuwe richtlijn heeft ook invloed en impact op uw bedrijfsvoering. Daarom deelt KWA regelmatig nieuws hierover en organiseren wij informatiemiddagen over dit onderwerp.

Eerste bijeenkomst CROW 400 een feit

De afgelopen informatiemiddag was specifiek interessant voor locatieverantwoordelijkheden, staffunctionarissen (KAM-managers), projectleiders, projectmanagers, werkvoorbereiders en/of inkopers die te maken krijgen met grondverzet, bodemsanering en veilig werken in verontreinigde grond en die niet verplicht zijn een DLP-opleiding te volgen.

Aan bod kwamen:
  • de belangrijkste wijzigingen ten opzichte van de vorige richtlijn
  • risicogestuurd werken
  • de nieuwe klasse-indeling
  • humaan ernstige risicowaarden
  • veiligheidsmaatregelen
  • taken en verantwoordelijkheden
  • de invloed en impact van de nieuwe systematiek op uw bedrijfsvoering

Download presentatie CROW 400 met belangrijkste wijzigingen

Een samenvatting van de uitgebreide presentatie kunt u hier downloaden: presentatie CROW 400. U vindt hierin onder andere een totaaloverzicht van alle wijzigingen ten opzichte van de vorige richtlijn.

Extra informatiemiddag gepland

Op 29 november 2018 organiseren wij opnieuw een informatiemiddag over CROW 400. Voor meer informatie en/of uw aanmelding klikt u hier.

Belangrijk om in acht te nemen

Een ander belangrijk punt dat we willen meegeven, is dat u nu al conform CROW 400 mag handelen, maar dat het op dit moment voor een aantal veiligheidsklassen nog eigenlijk helemaal niet kan. Onze visie hierop en ons advies delen wij graag persoonlijk met u.

Wilt u hierover met ons in gesprek, of wilt u nu al weten wat de nieuwe richtlijn voor uw bedrijf inhoudt? Neem dan vrijblijvend contact op met onderstaande expert.

Heeft u vragen? Neem contact op met onze expert(s) : ir. Suzanne Por

Kennisgebied: Bodem

Geschreven op vrijdag 2 februari 2018 door ir. Suzanne Por

Share Share |

Syndicate content