Home Bodem

Bodem

Overgangstermijn CROW 400 ’Werken in of met verontreinigde grond’ verlengd tot 1 januari 2019

Meer weten?
Photo Suzanne Por
Suzanne Por:
033 422 13 24
spo [at] kwa [dot] nl

In de afgelopen periode heeft de CROW geconstateerd dat er veel onvolkomenheden zijn opgenomen in de CROW 400. De CROW heeft besloten tot een herdruk van deze publicatie.

Naar verwachting is de herdruk van de CROW 400 beschikbaar vanaf 1 januari 2018. Op dat moment is ook de nieuwe rekentool beschikbaar. Deze tool biedt verschillende functionaliteiten en berekent, op basis van de verontreinigingssituatie, de van toepassing zijnde veiligheidsklasse.

Met de herdruk wordt ook de overgangstermijn met een half jaar verlengd. Dit betekent dat de CROW 400 per 1 januari 2019 van kracht is.

Met de invoering van de CROW 400 zijn ook de opleidings- en ervaringseisen vernieuwd voor personen die ingezet worden bij de voorbereiding en uitvoering van werkzaamheden in en met verontreinigde grond. De belangrijke wijziging daarbij is de introductie van de DLP-R (Register Deskundige Leidinggevende Projecten). De inzet van de DLP’er is volgens de CROW 400 verplicht voor de zwaardere veiligheidsklasse. De CROW start vanaf 1 januari met het afnemen van de eerste examens DLP-R.

Heeft u vragen? Neem contact op met onze expert(s) : ir. Suzanne Por

Kennisgebied: Bodem

Geschreven op vrijdag 29 september 2017 door ir. Suzanne Por

Share Share |

Syndicate content