Home Arbo

Arbo

ISO 45001 bijna definitief

Meer weten?
Photo Pim Verhulst
Pim Verhulst:
033 422 13 69
pv [at] kwa [dot] nl

Het is bijna zover!

Op 30 november 2017 is de laatste voorlopige versie van de nieuwe ISO 45001-norm over arbo-management gepubliceerd. Deze zogenaamde FDIS (Final Draft International Standard) is de definitieve tekst, omdat daar geen wijzigingen meer in mogen worden aangebracht. Tot 25 januari 2018 kan er door ISO-werkgroepleden worden gestemd. Als alles volgens plan gaat, wordt de nieuwe norm in februari 2018 gepubliceerd.

NEN verwacht dat de Nederlandse versie van de norm in april 2018 wordt gepubliceerd. Kan of wilt u zo lang niet wachten, bijvoorbeeld vanwege een ISO 9001- of 14001-audit, dan kan FDIS worden gebruikt voor certificatie. Het daadwerkelijke certificaat kan echter pas worden uitgegeven na de officiële publicatie van de nieuwe norm.

Wij kunnen u helpen bij het overgaan van OHSAS 18001 naar ISO 45001. We maken inzichtelijk wat er moet gebeuren om te slagen voor de certificeringsaudit en ondersteunen u graag om dat te realiseren.

Makeonline wet- en regelgeving

Wilt u voortaan ook tijdig geïnformeerd worden over toekomstige wijzigingen betreffende ISO-45001 om op tijd aan uw verplichtingen te kunnen voldoen? Via Makeonline wet- en regelgeving houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen en de relevante wijzigingen voor uw specifieke bedrijfsvoering.

Wij informeren u graag - vrijblijvend - over de voordelen van een abonnement op Makeonline wet- en regelgeving voor uw bedrijf. Neem hiervoor contact op met Marlies Huijbers, mhu@kwa.nl.

Heeft u vragen? Neem contact op met onze expert(s) : ing. Pim Verhulst ing. Jildou de Jong

Kennisgebied: Arbo

Geschreven op vrijdag 26 januari 2018 door ing. Pim Verhulst

Share Share |

Syndicate content