Home Energie

Energie

Cursus ISO 50001 Energiemanagement biedt structuur, inzicht en oefening

Meer weten?
Photo Bas Oldenhof
Bas Oldenhof:
033 422 13 41
bo [at] kwa [dot] nl

Door onder andere het Klimaatakkoord en de Energietransitie merken we dat Energiemanagement sterk in de belangstelling staat. Daarom ontwikkelde KWA Bedrijfsadviseurs de cursus ISO 50001 Energiemanagement.

De eerste cursussen zijn achter de rug. Door het grote succes staan er voor het najaar weer nieuwe data gepland.

De deelnemers hebben in één dag kennis opgedaan en geoefend om binnen hun eigen organisatie een praktisch energiemanagementsysteem op te tuigen volgens een beproefde methodiek. De deelnemers waren werkzaam bij een grote variëteit aan sectoren: van de energie-intensieve industrie uit Rijnmond tot voedingsmiddelenbedrijven uit heel Nederland.

Een paar steekwoorden uit de reacties van deelnemers: “praktijkopdrachten maken alles duidelijk”, "praktisch toepasbaar", "afwisselend en interactief" en "de 6-stappen methodiek biedt structuur".

6-stappen compliancemethodiek

Aan de hand van de 6-stappen compliancemethodiek, de verbeterde versie van de PDCA-cyclus, hebben de deelnemers voor een modelbedrijf een energiemanagementsysteem opgetuigd. De combinatie van kennis aanbieden, de opgedane kennis actief toepassen in praktijk- en groepsopdrachten én ervaringen met elkaar uitwisselen, hield de deelnemers gedurende de hele dag actief betrokken.

Cursus gemist?

In oktober staan de nieuwe cursussen ISO 50001 Energiemanagement gepland in Amersfoort en Rotterdam.

 

 

Heeft u vragen? Neem contact op met onze expert(s) : ing. Bas Oldenhof ing. Quintus van Grol

Kennisgebied: Energie

Geschreven op vrijdag 6 april 2018 door ing. Bas Oldenhof

Share Share |

Syndicate content